Pagina 1 van 2

Tenerife

Geplaatst: do dec 19 2019 12:32 pm
door Skippy
Een vakantiekiekje van heerlijk licht en warm Tenerife.

Afbeelding

Re: Tenerife

Geplaatst: do dec 19 2019 10:20 pm
door weimaraner
Boeiende en originele plaat, erg goed gezien.

Re: Tenerife

Geplaatst: do dec 19 2019 10:29 pm
door pimmetje
Fijne plaat.

Re: Tenerife

Geplaatst: vr dec 20 2019 2:03 pm
door Skippy
Bedankt voor het kijken en reageren. Ik zal dit bericht later aanvullen met enkele Z6 foto's. Die heb ik m.n. meegenomen voor foto's van Nationaal Park El Teide.

Re: Tenerife

Geplaatst: vr dec 20 2019 4:00 pm
door Ed Post
Nou, ik ben benieuwd. Is niet voor niets mijn tweede thuisland.

Re: Tenerife

Geplaatst: vr dec 27 2019 11:39 pm
door Skippy
Een aanvulling met wat vakantiekiekjes van het prachtige Parque National del Teide (de Teide is met 3.718m de hoogste berg van Spanje).
Wie naar Tenerife is geweest en niet een uitstapje naar de Teide heeft gemaakt moet m.i. voortaan de toegang tot het eiland geweigerd worden :wink:

1.
Afbeelding

2.
Afbeelding

3.
Afbeelding

4.
Afbeelding

5.
Afbeelding

Re: Tenerife

Geplaatst: za dec 28 2019 10:58 am
door Ed Post
Mooi he? Als ik op Tenerife ben dan kom ik altijd heel vaak bij de Teide, hetzij dat ik er gewoon naartoe rij om van de prachtige natuur te genieten, óf om er doorheen te rijden naar de andere kant van het eiland.

Re: Tenerife

Geplaatst: za dec 28 2019 11:11 am
door Skippy
Hoi Ed, ja het is zeker mooi. Ik vond Tenerife wel weer veel drukker geworden (was er dertien jaar niet geweest). Wij verbleven in Adeje dat valt het nog wel mee maar bij terugkeer uit het noorden lang in de file gestaan bij Santa Cruz. Mijn favoriete Canarische eiland blijft Lanzarote, minder druk en toeristisch en ook daar adembenemende onaardse landschappen. Maar voor een week zon en licht was Tenerife heerlijk! Smaakt naar vaker en langer :)

Re: Tenerife

Geplaatst: za dec 28 2019 1:37 pm
door Ed Post
Je moet ook niet via Santa Cruz rijden. Beter de TF-5 via Puerto de la Cruz, Icod en dan vanaf El Tanque even zigzaggen naar boven (is over een paar jaar ook verleden tijd) naar Santiago del Teide. Vanaf daar de TF-1 pakken. Mooie route en niet zo'n chaos als dat stuk van La Laguna naar Santa Cruz.

Re: Tenerife

Geplaatst: za dec 28 2019 1:47 pm
door Skippy
Ja dat doen we ook zeker niet meer, bedankt voor de tip. Wij hebben na de Teide La Orotava bezocht, leuk dorp met prachtige Kerststallen op het dorpsplein. Zal ik later wat foto's van plaatsen.

Re: Tenerife

Geplaatst: za dec 28 2019 10:36 pm
door Ed Post
Die kerststal is zeker de moeite waard. Is ook tot begin januari te zien op de webcam van La Orotava.

https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... otava.html

Ben je ook nog aan de overkant van het straatje in dat gebouw die kerstdiorama wezen bekijken?

Re: Tenerife

Geplaatst: za dec 28 2019 10:59 pm
door Skippy
Grappig die webcam. We hebben inderdaad het Kerstdiorama bekeken. En meer Kerstmoois o.a. diorama achter door de ferrataria (ijzerhandel) aan het plein. Leuke zaak met op weinig meters van alles te koop, wij hebben daar nog vier aardewerk bakjes gekocht. Mijn vrouw spreekt vloeiend Spaans en raakte met de eigenaar in gesprek, toen zij vertelde dat al dat moois op het plein in Nederland snel vernield zou worden was de man hoogst verbaasd. Droevig maar waar zegt helaas veel over Nederland. En even verderop heerlijk Canarisch eten gegeten bij het authentieke Restaurant Sabor Canario, gevestigd in een prachtig oud gebouw uit de 17e eeuw.

Onderstaande foto is van het interieur van het restaurant.

7.
Afbeelding

Re: Tenerife

Geplaatst: zo dec 29 2019 12:18 am
door Skippy
En een paar foto's van de door de gemeente ingerichte Kersttaferelen op het dorpsplein.
In Spanje leeft het katholieke geloof nog sterk, Kerst wordt groots gevierd zoals in La Oratava met veel Kersttaferelen in het hele dorp.

8.
Afbeelding

9.
Afbeelding

10.
Afbeelding

11. Groep uit nabijgelegen dorp op bezoek (meegelift bij het maken van de groepsfoto)
Afbeelding

Re: Tenerife

Geplaatst: zo dec 29 2019 11:21 am
door Ed Post
Mooi he? Ieder jaar wordt dit eind november opgebouwd en blijft staan t/m 6 januari. De diorama's veranderen hier en daar wel wat, maar de Stal met Jozef en Maria en ook de 2 stalletjes rond de verlichting midden op het plein zijn altijd hetzelfde. Jouw foto's zijn voor Kerst gemaakt want de kribbe is nog leeg. Kerst wordt op Tenerife door de bevolking eigenlijk alleen op Kerstavond gevierd. Cadeaus worden dan nog niet gegeven. Dat gebeurt op 6 januari met Drie Koningen. Dat wordt heel groot gevierd met intochten in de avond van 5 januari met de Drie Wijzen uit het oosten. Dit lijkt heel veel op onze intocht van Sinterklaas. Op 6 januari, vroeg in de ochtend, hoor je meestal een hele harde vuurwerkknal en dan krijgen de kinderen hun cadeaus.

Ze houden op Tenerife enorm van religieuze tradities met veel romerias, dat zijn processies met karren waarvan voedsel en drank wordt uitgedeeld aan de toeschouwers. Ook veel muziek en traditionele dansen in klederdracht. En een ander hoogtepunt (er zijn er nog meer maar dan ben ik nog wel even bezig) is ook op dit plein voor het stadhuis is Corpus Christi. Ieder jaar wordt er van allerlei kleuren zand wat bij de Teide vandaan komt een gigantisch zandtapijt gemaakt. Daar zijn ze weken mee bezig en is direct na de kerkdienst van Corpus Christi weer weg. Ook in de straatjes worden allemaal zand- en bloemtapijten gemaakt. Is een absolute aanrader om te zien.

https://www.webtenerife.nl/agenda/corpu ... nerife.htm

Re: Tenerife

Geplaatst: do jan 02 2020 7:50 pm
door Frankie
Gaaf het contrast dat je laat zien tussen het lege en droge landschap en het volle kleurige leven in de stad.