Geheugenkaart formatteren lukt niet

Discussies over fotografie met de D100, D200, D300, D300s, D500, D700, D800, D800E, D810 en D850

Onderwerp:

Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor ElCt » vr jun 08 2018 2:16 pm

Hallo,

Ik heb een probleempje met mijn net aangekochte (occassie) Nikon D500.
Wanneer ik wil duwen of 'beelden wissen' en 'alle', dan komt het balkje met 'ok' op in het rood te staan en ook al druk ik daarop, hij doet niets.
Een foto 1 per 1 deleten gaat wel, maar om een kaart van 1000 foto's 1 per 1 te wissen ...
Ik weet wel dat je die via de pc kan wissen enzo, maar van een 'nieuwe' (minder dan 4000 clicks) verwacht je toch wel dat het allemaal werkt.
Ik dacht er dan aan om mijn fabriekinstellingen terug te zetten, maar hier hetzelfde verhaal: een rode balk over de 'ok' en hij doet het niet.
Ook het samen indrukken van de rode toetsen samen heeft geen effect.
Mijn firmware staat op 1.13. Ik heb het bestandje op mijn memory card gezet, maar als ik die firmware wil aanpassen kan ik enkel op 'ok' duwen. Normaal begint de camera dan zelf, maar de mijne doet niets. Dus ik kan niet naar 1.14.
Ook heb ik meerdere SD kaarten gebruikt, staan die niet op lock etc ...

Is dit voor iemand herkenbaar?
Ik kan hem natuurlijk naar de winkel doen voor garantie, maar probeer het liever zelf eens, voor ik hem weken kwijt bent.

Dank

Els
ElCt

Forumlid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor imaginary_nl » vr jun 08 2018 2:24 pm

Ik heb geen D500, maar heb wel ervaring met andere Nikon SLR camera's.

"druk ik daarop": bedoel je dat je op het schermpje drukt? Er zit volgens mij ook een "ok" knop aan de achterzijde. Druk daar eens op.

Formatteren via knoppen op de body, dus niet via het menu, als volgt:
druk beide knoppen (met rode "format" tekst) tegelijkertijd in, dan loslaten en dan NOGMAALS beide knoppen tegelijkertijd indrukken. Kaartje zou dan geformatteerd moeten worden.

Firmware upgrade kan om verschillende redenen misgaan. Hier staat hoe het uitgevoerd dient te worden:
http://downloadcenter.nikonimglib.com/e ... w/257.html

Onder het kopje "updating the camera firmware".
Laatst gewijzigd door imaginary_nl op vr jun 08 2018 2:26 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
imaginary_nl

Clublid
Berichten: 472


Locatie: Bronckhorst
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor gijs sandberg » vr jun 08 2018 2:24 pm

Beste Els,
Welkom
re: voor ik hem weken kwijt ben
Ik zou even bellen met Nikon (0900-1callnikon, kantooruren, bijna gratis)
Wellicht is het een kleinigheid.
Groeten, Gijs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6358


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor ElCt » vr jun 08 2018 2:41 pm

Dit heb ik allemaal gedaan vrees ik ...
'druk ik op': op de centrale 'ok' toets, niet op het scherm, maar maakt niet uit.
Een ok-toets aan de achterzijde? Hmmm, dat vind ik niet terug eigenlijk.
Ik ga die firmware NOG een keer proberen, wie weet lukt het poging 10.987 :)
Dankjewel voor uw reactie


imaginary_nl schreef:Ik heb geen D500, maar heb wel ervaring met andere Nikon SLR camera's.

"druk ik daarop": bedoel je dat je op het schermpje drukt? Er zit volgens mij ook een "ok" knop aan de achterzijde. Druk daar eens op.

Formatteren via knoppen op de body, dus niet via het menu, als volgt:
druk beide knoppen (met rode "format" tekst) tegelijkertijd in, dan loslaten en dan NOGMAALS beide knoppen tegelijkertijd indrukken. Kaartje zou dan geformatteerd moeten worden.

Firmware upgrade kan om verschillende redenen misgaan. Hier staat hoe het uitgevoerd dient te worden:
http://downloadcenter.nikonimglib.com/e ... w/257.html

Onder het kopje "updating the camera firmware".
ElCt

Forumlid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor ElCt » vr jun 08 2018 2:42 pm

Hallo,

Dat ga ik inderdaad eens doen.
Ik vind het wel raar dat ik zowel mijn geheugenkaart niet kan formateren en ook mijn fabrieksinstellingen niet opnieuw instellen. Alsof alles wat 'verwijderen/formatteren' op lock zou staan ofzo.
Dank voor uw reactie

Els

gijs sandberg schreef:Beste Els,
Welkom
re: voor ik hem weken kwijt ben
Ik zou even bellen met Nikon (0900-1callnikon, kantooruren, bijna gratis)
Wellicht is het een kleinigheid.
Groeten, Gijs
ElCt

Forumlid
Berichten: 3


Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor Ronald Jan » vr jun 08 2018 3:35 pm

Als ik met mijn D500 alles wil wissen wat op mijn kaartje staat doe ik het volgende, ik druk de knop van de prullenbak en de knop van de iso tegelijk in en hou ze vast tot format in het scherm boven op verschijnt en daar na doe ik het nog een keer maar dan verschijnt er geen format meer in het scherm en bij mij zijn dan alle foto's gewist.
D 750 AF-S 200-500 AF-S 70-300 Tamron F2.8 Macro AF-S 18-105 AF-S 10-24 AF-S 85mm 1:1.8 G AF-S 18-55 AF-S 35mm 1:1.8.
D 500 AF-S 70-200 1:2.8GII ED Tamron SP 24-70 F2.8
https://ijmondfotograaf.jimdo.com/
Gebruikersavatar
Ronald Jan

Clublid
Berichten: 708


Locatie: N-H
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor Knoetsoer » ma jun 11 2018 9:21 pm

OK knop zit links langs het scherm en is niet de middelste knop van de multiselector. Andere camera's waaronder de D7100 werken met de ok-knop in het midden van de multiselector.
Nikon D500 - Sigma 17-70 f2.8-4 Macro HSM - Tamron 70-300 f/4-5.6 SP Di VC USD - Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 - Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD - Nikon SB700 - Tokina 11-16 f2.8 DX II
Knoetsoer

Forumlid
Berichten: 126


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Geheugenkaart formatteren lukt niet

Berichtdoor JanetvdH » do jun 14 2018 8:29 am

Inmiddels waarschijnlijk wel opgelost, je kan alleen formatteren met de ok knop links achter naast het scherm zoals Knoester aangeeft.
JanetvdH

Clublid
Berichten: 34


Locatie: Bladel
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “D100, D200, D300(s), D500, D700, D8x0(E)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast