Standknop geeft onjuiste stand

Discussies over fotografie met de D40, D40x, D50, D60, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300 en D5500

Onderwerp:

Standknop geeft onjuiste stand

Berichtdoor MBrass » zo okt 28 2018 6:44 am

Goedemorgen,
Ik heb al ruim twee jaar een Nikon D5100 en werkte altijd op de AUTO stand. Gisteren een cursus gehad om de M stand te leren kennen maar nu blijkt de M stand op mijn camera niet te werken. Als de standknop op M gezet wordt, geeft het scherm de S stand weer waardoor ik bijv het diafragma niet aan kan passen. Ook een aantal andere standen op de standknop, geven op het schermpje niet de overeenkomende stand weer. Ik heb de firmware al geupdate maar dit heeft niks veranderd. Iemand enig idee hoe ik dit probleem kan verhelpen?
MvG MBrass
MBrass

Forumlid
Berichten: 2


Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Standknop geeft onjuiste stand

Berichtdoor jan24 » zo okt 28 2018 7:56 am

Terugzetten naar de fabrieksinstellingen? Op de achterzijde beide groen gemarkeerde knopjes tegelijkertijd indrukken.
Anders een retourtje Beverwijk.
Maar zou dan we eerst een prijsopgave vragen. Of het nog wel loont voor een D5100.
Nikon D5300
Nikon Coolpix S7000
Tamron SP AF 17-50 F/2.8 XR A16N II
Tamron SP AF 70-300MM F/4-5.6 DI VC USD A005N II
Tamron SP 90mm F/2.8 Di VC USD F004N
Nikkor 35 mm f/1.8
Nissin Di622 Mark II
FLICKR!
Online
jan24

Forumlid
Berichten: 637


Locatie: Apeldoorn
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Standknop geeft onjuiste stand

Berichtdoor MBrass » zo okt 28 2018 8:02 am

Groene knopjes reset heb ik gedaan maar haalt helaas niets uit.... Bedankt voor je reactie
MBrass

Forumlid
Berichten: 2


Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Standknop geeft onjuiste stand

Berichtdoor DannySan » zo okt 28 2018 8:26 am

Is het knopje niet 'op de as' verschoven? Dus dat 'ie er "1 naast zit"?
(heb er nog nooit van gehoord, maar dit is wel raar).
DannySan

Clublid
Berichten: 3676


Locatie: Het Noord'n
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Standknop geeft onjuiste stand

Berichtdoor gijs sandberg » zo okt 28 2018 9:02 am

Beste M,
Welkom.
Als je de knop nog nooit gebruikt hebt, werkte die dan ooit wel ?
Ik zou voor een gang naar Beverwijk even bellen met Nikon, 0900-1callnikon, kantooruren, wellicht is het een kleinigheid die telefonisch te bestrijden is.
Groeten, Gijs
Overigens ben ik van mening dat G-lenzen verboden moeten worden. (vrij naar Cato de oudere)
Gebruikersavatar
gijs sandberg

Clublid
Berichten: 6438


Locatie: Zuid Holland
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Standknop geeft onjuiste stand

Berichtdoor Richard » zo okt 28 2018 10:18 am

Werkt de A stand? Zo doe ik met de D5000: in A stand diafragma instellen en in M stand sluitertijd instellen. Door de M stand blijft diafragma instellingen behouden. Wat je in de M stand uiteindelijk wil.
Groeten,

Richard
Gebruikersavatar
Richard

Serverbeheerder
Berichten: 1967


Locatie: Westfriesland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “D40(x), D50, D60, D3x00, D5x00”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast