Nieuw D600

Discussies over fotografie met de D600, D610, D750 en D780. Nikon's semi-pro lijn met een FX-formaat sensor.

Onderwerp:

Nieuw D600

Berichtdoor Hans Braakhuis » do sep 13 2012 6:12 am

Nikon heeft het dit jaar druk met het op de markt brengen van nieuwe camera’s. Soms gaat het om een upgrade zoals met de D800 en de D4. Soms is de nieuwe camera een verbreding van de camera lijn. Dat geld voor de D3200 en nu dan ook voor de D600. De enige camera waarvan een upgrade achter blijft is de opvolger van de D300S. De D300S is eigenlijk hetzelfde als de D300 die al bijna 5 jaar geleden samen met de D3 het levenslicht zag. Het belangrijkste verschil tussen de D300S en de D300 is dat je met de D300S een film kunt opnemen. De sensor zelf, de RGB sensor en de resultaten daarvan, zijn exact hetzelfde bij de D300.
De tendens dat Nikon aan een verbreding van haar marktsegment werkt had ik al eerder beschreven in:
viewtopic.php?f=8&t=40662&p=536677#p536677

Afbeelding

Een ding is duidelijk, de D600 is een nieuwere en goedkopere camera dan de D800. Nikon brengt het aantal FX camera’s van twee naar drie. En de D600 mist door die lagere prijs meerdere bijzonderheden die de D800 uniek maken.
Je hebt een derde minder aan megapixels op de sensor. De snelste sluiterttijd is 1 stop lager dan bij de D800. De flitssynchronisatie is 1/50 seconde lager. De D600 is de eerste professionele camera die alleen met de SD kaarten werkt. Alle andere professionele camera’s hebben altijd CF en SD of CF en XQD. Het aantal AF punten is slechts 39 in plaats van 51 en het aantal AF punten met een kruissensor is 9 in plaats van 15. En voor het eerst, geen 10 polige aansluiting meer, je hebt de amateur afstandsbedieningen nodig van de D3100 of de Coolpix P7700 nodig.
Kijk zelf eens naar de verschillende specificaties van de D600 naast alle andere digitale reflexen van Nikon:
http://home.planet.nl/~braak117/camera%20overzicht.xls

Het persbericht van Nikon Nederland:

"Nikon introduceert vandaag een nieuwe 24,3-megapixel FX-formaat digitale spiegelreflexcamera: de Nikon D600. De compacte Nikon D600 is de kleinste en lichtste full-frame D-SLR die Nikon ooit heeft ontwikkeld. De Nikon D600 is uitgerust met een FX-beeldsensor en biedt nu nog veel meer fotografen de kans de voordelen van het full-frameformaat te ontdekken.

Uitzonderlijke diepte en detail
De onlangs door Nikon ontwikkelde 24,3-megapixel, FX-formaat (full-frame) CMOS-sensor levert uitstekende details en een enorm toonbereik, ook als er weinig licht is. Daarnaast zorgt de 14-bits A/D-conversie en de uitstekende signaal-ruisverhouding voor foto's met weinig ruis en met een breed dynamisch bereik, zelfs bij een hoge ISO-gevoeligheid. Het ISO-bereik van 100–6400 kan worden uitgebreid tot 25.600 (equivalent) en verlaagd tot 50 (equivalent). De intelligente ruisonderdrukkingssystemen van de camera verminderen ruis zonder concessies te doen aan de fijne details, waardoor optimale flexibiliteit onder alle belichtingsomstandigheden mogelijk is.

Afbeelding

EXPEED 3-beeldverwerking
De Nikon D600 is uitgerust met dezelfde geavanceerde EXPEED 3-beeldverwerkingsengine als de D4. Complexe taken worden hierdoor moeiteloos afgehandeld, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid of de kwaliteit. De 16-bits beeldverwerking levert, zelfs bij JPEG-opnames, warmere tonen en kleuren op met soepele schakeringen vol details en toon over de volledige schaal van het donkerste zwart tot en met zuiver wit.

Zeer gevoelig autofocussysteem
Dankzij het Multi-CAM4800 39-punts AF-systeem van Nikon, met eenzelfde AF-gevoeligheid als de D4, legt de Nikon D600 onderwerpen in alle lichtomstandigheden zeer goed vast. Doordat de D600 geschikt is voor objectieven met een gecombineerd open diafragma tot f/8 en met een gevoeligheid tot een ondergrens van -1 LW (ISO 100, 20°C), zijn scherpe foto's in de aller-lastigste lichtomstandigheden mogelijk. Door een keur aan AF-standen waaronder dynamisch veld-AF en 3D-tracking worden ook de kleinste onderwerpen scherp in beeld gebracht.

Hoogwaardige films opnemen
Op basis van dezelfde technologie die gebruikt is voor de D800 van Nikon, biedt de Nikon D600 met multi-veld D-film alle vereisten voor fotografen die willen filmen. De combinatie van filmtoepassingen, beeldsnelheden en handige, instelbare bedieningselementen maakt optimaal filmen op groot formaat mogelijk. Dit biedt de volledige controle voor het weergeven van het livebeeld tijdens het filmen.

Beeldsnelheden: Full HD-films (1080p) kunnen worden opgenomen in 30p, 25p en 24p, met de opties 60p, 50p en 25p bij 720p. De maximale lengte van deze films is ongeveer 29 minuten en 59 seconden.

Multi-veldstand: Full-HD (1080p) opnemen is mogelijk met op zowel FX als DX gebaseerde formaten.

Audio-regeling van hifi-kwaliteit: een microfoonaansluiting maakt het mogelijk een externe stereomicrofoon te gebruiken om het geluid kristalhelder op te nemen en er is een audio-uitgang voor een externe hoofdtelefoon.

HDMI-uitgang zonder compressie: de D600 maakt het mogelijk live videobeelden zonder compressie in 1080p naar externe recorders te sturen en dit wordt vanzelf naar 1080i verlaagd als de camera constateert dat er een externe monitor wordt gebruikt. De niet-gecomprimeerde gegevens worden met het aangegeven beeldformaat en de juiste beeldsnelheid overgedragen, zonder de informatie-overlay die tegelijkertijd op de TFT-monitor van de camera wordt weergegeven.

Geavanceerde onderwerpherkenning met een RGB-sensor met 2.016 pixels
Het geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning op de Nikon D600 is voorzien van de RGB-meetsensor met 2.016 pixels waarmee elk onderwerp zorgvuldig wordt geanalyseerd. Dit systeem kan menselijke gezichten via de optische zoeker nauwkeurig detecteren en de kleuren en helderheid van het onderwerp met precisie herkennen. Deze gedetailleerde scèneanalyse wordt ook gebruikt om nog nauwkeurigere resultaten te realiseren bij het gebruik van autofocus, automatische belichting en i-DDL flitsbelichting in allerlei composities en belichtingssituaties. Het volgen van 3D-onderwerpen is bijvoorbeeld enorm verbeterd bij het opnemen van kleinere onderwerpen.

Door gebruik te maken van het veelvuldig geprezen Multi-CAM4800 AF-systeem van Nikon — met individueel te selecteren of te configureren 9-, 21- en 39-punts dekkingsinstellingen — zijn de autofocussensormodule en de algoritmen verder ontwikkeld. Daardoor is de gevoeligheid bij weinig licht aanzienlijk verbeterd en is deze nu compatibel met een gecombineerd diafragma tot f/8 met detectie vanaf een ondergrens van -1 LW (ISO 100, 20°C). Daarnaast zijn AF-standen zoals AF-A, AF-S en AF-C nu gemakkelijker te selecteren zonder dat de fotograaf zijn oog van de zoeker hoeft te halen.

Full-framemobiliteit
De lichte Nikon D600 is de eerste full-framecamera van Nikon die zo compact gebouwd is. In combinatie met geavanceerde opties voor het overzetten van beeld, biedt deze camera de vrijheid om het volledige perspectief vanaf alle locaties vast te leggen en te delen.

Compact, licht en duurzaam: de Nikon D600 is bestand tegen zeer zware omstandigheden, heeft een boven- en achterdeksel van een magnesiumlegering en weegt slechts 760 gram (zonder batterij). Hij is even goed afgedicht als de professionele D800 SLR van Nikon en is daardoor extra goed bestand tegen vocht en stof.

Efficiënt energieverbruik: een aanpassing van de in de D800 gebruikte schakelingen maakt het nu mogelijk circa 900 foto's[1] of circa 60 minuten aan filmbeelden op te nemen[2]. En dat allemaal bij één keer opladen van een oplaadbare Li-ionbatterij EN-EL15.

Opslagmedia: high-speed dubbele SD-kaartsleuven ondersteunen SDXC- en UHS-I-geheugenkaarten.

Gegevensoverdracht: met de Nikon D600 kunnen gegevens met hoge snelheid worden overgezet met behulp van Hi-Speed USB en kunnen foto's en videobeelden draadloos worden overgezet met de als optie leverbare mobiele WU-1b-adapter.

Snel en intuïtief
Door de betrouwbare werking, de hoge reactiesnelheid en de handig geplaatste knoppen en bedieningselementen is de Nikon D600 gemakkelijk en soepel te hanteren. Hierdoor biedt de camera de flexibiliteit om snel te reageren bij onverwachte gebeurtenissen.

Hoge reactiesnelheid: het opstarten duurt ca. 0,13 seconde[3], de vertragingstijd voor het ontspannen van de sluiter is geminimaliseerd op circa. 0,052 seconde[4], met een continue capaciteit van circa. 5,5 bps in FX- en DX-formaat.

Uiterst nauwkeurige en duurzame sluiter: om de duurzaamheid en nauwkeurigheid van de sluitereenheid aan te tonen, is deze getest op 150.000 ontspancycli. Bovendien beschikt D600 over een snelheidsbereik van 1/4000 tot 30s; is voorzien van een intelligente sluitermonitor met zelfdiagnose en een motor die er speciaal voor is ontworpen om het energieverbruik te verminderen als de sluiter tijdens het filmen gedurende langere perioden geopend is.

Precisie-lcd-monitor: van 8 cm met 921.000 beeldpunten heeft een grote kijkhoek en past automatische de monitorhelderheid aan. De helderheid van de precisie-lcd-monitor wordt automatisch aangepast, afhankelijk van de kijkomgeving.

Optische zoeker met een glazen prisma: met ca. 100% beelddekking en 0,7x zoom (50 mm f/1,4-objectief op oneindig, -1,0m-1).

Elektronische virtuele horizon met dubbele as: deze maakt een nauwkeurige controle van de opnames mogelijk doordat je nu de precisie-lcd-monitor of de zoeker kunt gebruiken voor het controleren van zowel de positie van de camera ten opzichte van het horizontale vlak, als de kanteling van de camera (naar voren of naar achteren).

Verbeterde ergonomie: knoppen en schijven zijn strategisch op de camera geplaatst voor een soepele bediening. Door de aangebrachte verbeteringen rondom de ontspanknop kun je je wijsvinger rustig langere perioden laten liggen en met de speciale filmopnameknop ben je altijd klaar om direct te beginnen met filmen. De camera beschikt ook over speciale knoppen voor ISO, witbalans, beeldkwaliteit en bracketing.

Creatieve functies in de camera
Door de vele creatieve en praktische functies die in de camera geïntegreerd zijn, zoals HDR en filtereffecten, kan vrijwel elke gelegenheid om iets te filmen of te fotograferen optimaal benut worden en kan het opgenomen beeld heel gemakkelijk geperfectioneerd worden.

Time-lapse-opnames: met intervalopname kan de sluiter met vooraf ingestelde intervallen geactiveerd worden. Time-lapse-fotografie slaat beelden als filmbestanden op, waardoor een langzame actie snel kan worden afgespeeld met snelheden die 24 tot 36.000 maal hoger zijn dan normaal.

Met HDR (hoog dynamisch bereik): wordt per keer dat de sluiter ontspannen wordt, één overbelicht en één onderbelicht beeld opgenomen. Het bereik kan verbreed worden tot 3 LW voor verschillende effecten, vol verzadiging en toongradering, terwijl de vloeiende rand waar de twee belichtingen elkaar raken, aangepast kan worden voor een natuurlijker resultaat.

Actieve D-Lighting: met Actieve D-Lighting van Nikon worden de details in zowel donkere als lichte delen van het beeld automatisch behouden. Dit levert prachtige beelden op met een natuurlijk contrast bij het filmen of fotograferen.

Picture Control instellen: pas het uiterlijk van foto's en videobeelden aan door de parameters zoals scherpte, verzadiging en tint naar eigen voorkeur in te stellen. Direct op te roepen met een speciale knop.

Onderwerpstanden: er zijn 19 onderwerpstanden om de instellingen zoals de sluitersnelheid, ISO-waarde en diafragma te optimaliseren en telkens weer het beste resultaat te krijgen. Een ideale manier om snel een perfecte opname vast te leggen.

Bewerkingsmenu's in de camera: met allerlei nuttige functies, waaronder opties om rode ogen en kleurbalans te corrigeren, evenals D-lighting, RAW bewerken en opties om het formaat te wijzigen. De filtereffecten omvatten skylight, ster, miniatuur, lijntekening, kleurenschets en selectieve kleur. De opties voor snel retoucheren omvatten vertekeningscorrectie, perspectiefcorrectie, rechtzetten en fisheye. Er is ook een filmbewerkingsfunctie waarmee het start- en eindpunt van een filmclip kan worden aangepast. Op deze manier worden filmclips efficiënter opgeslagen.

Accessoires
Er zijn diverse handige (optionele) accessoires voor de D600 beschikbaar.

Multifunctionele battery pack MB-D14 (optie): geschikt voor allerlei batterijen, waaronder allerlei AA-batterijen en de oplaadbare Li-ionbatterij EN-EL15 van Nikon (zie specificaties). De MB-D14 heeft een speciale ontspanknop en instelschijven voor wanneer de camera verticaal wordt gehouden; hierdoor wordt het componeren en vastleggen van beelden een stuk comfortabeler.

Creatief verlichtingssysteem: de Nikon D600 is compatibel met het creatieve verlichtingssysteem van Nikon en ondersteunt het gebruik van krachtige en veelzijdige iTTL Speedlight-flitsers, zoals de professionele SB-910 of de gemakkelijk te gebruiken SB-700.

Mobiele adapter WU-1b (optie): de draadloze mobiele adapter van Nikon maakt het mogelijk beelden rechtstreeks naar een smartphone of tablet over te zetten en de camera via de smartphone of tablet op afstand te bedienen. Dit is een geweldige manier om hoogwaardige opnames te delen, foto's eerst op een groter scherm te bekijken of te experimenteren met full-frame zelfportretten.

Capture NX 2 (optie). Snelle, krachtige en creatieve beeldbewerking: om de kracht van de 24,3 effectieve megapixels van de Nikon D600 volledig te kunnen benutten, is de nieuwste versie van Capture NX 2 sneller dan ooit tevoren en beschikt hij over volledige 64-bits compatibiliteit.

Camera Control Pro (optie). Veelzijdige bediening van de camera op afstand: de software biedt tal van verbeteringen om het livebeeld van de Nikon D600 bijzonder soepel weer te kunnen geven. Naast het regelen van de belichtingsstand, sluitersnelheid en het diafragma, omvatten de creatieve bedieningsfuncties tevens afstandbediend starten en stoppen van het filmen en overschakelen tussen livebeeld voor foto's en films.

ViewNX 2 (meegeleverd). Bladeren, bewerken, delen en nog veel meer: deze all-in-one softwarebundel heeft een gemakkelijk te gebruiken interface en biedt allerlei bewerkingsfuncties, waaronder basisfuncties voor het bewerken van RAW-bestanden en D-films. View NX2 zorgt voor een naadloze integratie met my Picturetown, de Nikon-service voor het delen en opslaan van foto's.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Nikon D600 body is naar verwachting leverbaar vanaf 18 september 2012 voor een verkoopadviesprijs van €2149.
"

Afbeelding

De Engelstalige brochure: http://chsvimg.nikon.com/lineup/dslr/d600/pdf/d600_20p.pdf

De Engelstalige digitutor: http://www.nikondigitutor.com/eng/d600/index.html?utm_source=nikon_feed&utm_medium=twitter
Laatst gewijzigd door Hans Braakhuis op do sep 13 2012 7:08 am, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6011


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor amstel » do sep 13 2012 6:33 am

Aardig aan de prijs.
amstel

Forumlid
Berichten: 117Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor pixelpeter » do sep 13 2012 7:36 am

Bedankt Hans voor je snelle info.
Interessante camera. Maar zoals jij, met andere woorden, aangeeft het is een uitgeklede D800.
AE bracketing beperkt tot 3 +- 1 EV. Voor serieus HDR werk is dat weinig. Op DP is alles te lezen bij
http://www.dpreview.com/news/2012/09/13/Nikon-D600-24MP-Full-frame-DSLR-with-39-point-af-and-uncompressed-1080p-video
PixelPeter
Al 50 jaar amateur
Gebruikersavatar
pixelpeter

Forumlid
Berichten: 355


Locatie: Hillegom
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor josj » do sep 13 2012 8:06 am

1/4000 snelste sluitertijd,geen snelheidsboost met grip .... gps optioneel.

Edit; waar is de af -on knop ?

Beetje karig.
Laatst gewijzigd door josj op do sep 13 2012 8:18 am, 1 keer totaal gewijzigd.
josj

Forumlid
Berichten: 216


Locatie: roermond

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Hans Braakhuis » do sep 13 2012 8:16 am

Nog meer foto's:

Afbeelding
1

Afbeelding
2

Afbeelding
3

Afbeelding
4

Afbeelding
5

Afbeelding
6
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6011


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Landerd » do sep 13 2012 8:20 am

amstel schreef:Aardig aan de prijs.


Inderdaad, valt me erg tegen. Diverse 'rumour'- sites hadden het over een prijs rond de USD 1.500, en dat blijkt nu dus 33% duurder te zijn. Had verwacht in deze economische tijden dat Nikon wel zou proberen om een slag te slaan door de body met een mooie prijs de markt in te zetten, jammer.
Mijn naam is: Marc van Zuylen (en ik woon in de gemeente Landerd).

http://www.landerdfotografie.nl

D810, D800, 14-24mm 2.8, 24-70mm 2.8, 70-200mm 2.8, SB900, SB600.
Landerd

Clublid
Berichten: 411


Locatie: Zeeland, Landerd, Nederland
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor beijnr » do sep 13 2012 8:32 am

Eigenlijk een full frame D7000 maar met nog minder opties :?

Groet
Rick
Gebruikersavatar
beijnr

Forumlid
Berichten: 311


Locatie: Amersfoort
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Tom » do sep 13 2012 8:49 am

Hans, in je post schrijf je dat de D600 een professionele camera is. Dat is niet hoe Nikon hem wegzet; voor Nikon is het een consumentenmodel.
Tom

Forumlid
Berichten: 2570Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor André » do sep 13 2012 8:55 am

Ik ben ook erg teleurgesteld. Had echt gehoopt (en verwacht) dat dit nu eens een echte licht gewicht en betaalbare FX camera zou gaan worden. Maar hij is slechts een goede 100 gram lichter dan de D800 en de adviesprijs van ruim 2.100 euro is toch van heel andere orde dan de verwachte prijs van rond de 1.500,-- Nu zal die adviesverkoopprijs wel wat gaan zakken maar niet meer zo snel als vroeger. (De D800 is nu pas aan het zakken in prijs en niet eens spectaculair), het eerste jaar zal deze D600 echt niet onder de 1.900,-- over de toonbank gaan.

Jammer, maar helaas.
Fujifilm X-T1 systeemcamera, XF 18-55, XF 55-200, XF 35, XF 56, EF-42 Flitser, VG-XT1 Grip

Verlanglijstje : XF 10-24, XF 23, Donaties zijn nog steeds van harte welkom.
Gebruikersavatar
André

Forumlid
Berichten: 2603


Locatie: Amersfoort
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Cees » do sep 13 2012 9:18 am

Edit; waar is de af -on knop ?Op de normale plaats.
Groet, Cees

Analoog Nikon-speelgoed en wat bijbehorend glaswerk
Lid NCN
In het land der blinden is éénoog koning
Gebruikersavatar
Cees

Clublid
Berichten: 15291


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Jur » do sep 13 2012 9:37 am

chip54 schreef:
Edit; waar is de af -on knop ?

Op de normale plaats.


Er zit geen dedicated AF-ON knop op de D600, maar naar alle waarschijnlijk kun je aan de AE-L/AF-L knop de AF-ON functie toewijzen in het persoonlijke instellingen menu.
Jur
Gebruikersavatar
Jur

Forumlid
Berichten: 2675


Locatie: Haren Gn
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Onno » do sep 13 2012 10:14 am

David Hobby merkt op dat de D600 geen 10-pin connector heeft (vind ik jammer...) en zet vraagtekens bij de flits synchronisatie snelheid.

http://strobist.blogspot.nl/2012/09/nik ... -jump.html

Kan mede verklaren waarom Nikon dit model niet in de 'pro' reeks positioneert.
Gebruikersavatar
Onno

Clublid
Berichten: 3274


Locatie: Houten
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Patrick » do sep 13 2012 10:49 am

Duidelijk Nikon's manier op FX voor de prosumers (wat een lelijk woord eigenlijk) beter bereikbaar te maken. Het is een soort D7000 met een FX sensor. Een paar hoekjes hebben ze wat mij betreft te veel weggehaald. Die synchronisatiesnelheid snap ik niet. Het weglaten van de 10-pins aansluiting ook niet. Het niet hebben van de AF-ON knop snap ik ook niet (en zou voor mij een andere manier van fotograferen betekenen).

@André: de D800 is toch al ca. honderd gram lichter dan de D700. Dan zou deze camera ca. 200 gram lichter zijn dan de D700. Dat is best veel. En veel minder zal het ook niet worden; bepaalde zaken heb je nu eenmaal nodig in zo'n camera. En je wilt natuurlijk wel een goed gebouwde camera. Het is tenslotte een Nikon!

Ik zie mezelf niet direct naar de winkel rennen voor een down/upgrade. De sensor en processing mogen ze best in mijn D700 overzetten. Maar de rest overtuigt mij nog niet.

Benieuwd naar de eerste reviews! Het is toch een nieuwe sensor, toch?
Patrick Flickr Nikon D700 en diverse Fujifilm camera's met veel te veel glas
Gebruikersavatar
Patrick

Technisch Beheerder
Berichten: 25258


Locatie: Velserbroek
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor ReneG » do sep 13 2012 11:01 am

Dit gaat hem voor mij denk ik ook niet worden... dit is in alles behalve de sensor een downgrade t.o.v. mijn D300s, en dat voor bijna het dubbele van de prijs. :(

Misschien volgend jaar toch maar eens tegen mijn principes in gaan kijken voor een 2e hands body (D700).
Spul waarmee je foto's maakt... www.renevanglabbeek.nl
Gebruikersavatar
ReneG

Clublid
Berichten: 4572


Locatie: Regio Eindhoven
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Nieuw D600

Berichtdoor Patrick » do sep 13 2012 11:09 am

ReneG schreef:Misschien volgend jaar toch maar eens tegen mijn principes in gaan kijken voor een 2e hands body (D700).

Voor het D700-aanbod is deze nieuwe D600 natuurlijk geweldig. Ze zullen veel meer aangeboden worden lijkt me, en dan zal de prijs ook wel wat dalen.
Patrick Flickr Nikon D700 en diverse Fujifilm camera's met veel te veel glas
Gebruikersavatar
Patrick

Technisch Beheerder
Berichten: 25258


Locatie: Velserbroek
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “D600, D610, D750 en D780”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten