Hier is'ie dan. De D610

Discussies over fotografie met de D600, D610, D750 en D780. Nikon's semi-pro lijn met een FX-formaat sensor.

Onderwerp:

Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor jan » di okt 08 2013 6:24 am

Jan
I got a Nikon camera. I love to take a photograph. (Simon & Garfunkel)
Gebruikersavatar
jan

Bestuurslid
Berichten: 3990


Locatie: Vaassen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor bjornc » di okt 08 2013 6:48 am

Lijkt me niet gek!
Benieuwd naar de prijs.
Gebruikersavatar
bjornc

Forumlid
Berichten: 1481


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor Hans Braakhuis » di okt 08 2013 7:33 am

Uit het persbericht:

Amsterdam, 8 oktober 2013 - Vandaag kondigt Nikon de nieuwste toevoeging aan hun formidabele assortiment FX-formaat (full-frame) D-SLR's aan: de Nikon D610.

Deze D-SLR met 24,3 megapixels vormt een interessante optie voor fotografen die een stap verder willen zetten met hun foto's en biedt enthousiaste fotografen de mogelijkheid hun vaardigheden te verbeteren, hun visie te ontwikkelen en hun stijl te bepalen dankzij de full-frame beeldkwaliteit die alleen het FX-formaat kan bieden.

Full-frame, veel detail, volledige vrijheid: de FX-formaat beeldsensor met 24,3 megapixels legt elk detail vast met een levensechte scherpte, waarbij de snelheid van continu-opnamen is verhoogd tot 6 beelden per seconde (vergeleken met de voorganger van deze camera, de Nikon D600). Met Nikons nieuwe stand voor serieopnamen, Stil ontspannen, kan men praktisch geluidloos opnamen maken. Dankzij de robuuste, lichte constructie kunnen fotografen in elke omgeving de voordelen van full-frame verkennen. Gecombineerd met de optische kracht van NIKKOR-objectieven biedt de Nikon D610 een uitstekende gelegenheid om nieuwe creatieve mogelijkheden te ontdekken met de beeldkwaliteit die alleen het FX-formaat kan bieden.
Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: "We zijn opgetogen over de mogelijkheden die de Nikon D610 biedt, met name voor degenen die willen overstappen op full-frame fotografie. Deze camera is snel, krachtig en stil wanneer dat nodig is en loopt voor op de concurrentie als het gaat om beeldkwaliteit en specificaties. Combineer dit met de solide maar toch lichte constructie, en de Nikon D610 is de enige serieuze keuze voor full-frame fotografen."

Het volledige perspectief: uitzonderlijke diepte en details
Voor fotografen die hun foto's naar een hoger niveau willen tillen, gaat er met de FX-formaat CMOS-sensor van 24,3 megapixels van de D610 een nieuwe wereld aan fotografische diepte en details open. Van echte groothoek tot supertele: de sensor legt elk element vast met een levensechte scherpte en maximaal 6 bps. Dankzij de uitstekende prestaties als het gaat om details en toonbereik en de uitmuntende mogelijkheden bij weinig licht, maakt men met de Nikon D610 scherpe en heldere foto's en indrukwekkende video's, zelfs bij hogere ISO-instellingen. Het ISO-bereik loopt van 100-6400 en is uitbreidbaar tot 25.600 (equivalent) of omlaag tot 50 (equivalent) voor een maximale flexibiliteit bij alle lichtomstandigheden, ongeacht of u foto's of video's maakt.

Altijd snel en stil wanneer dat nodig is
De Nikon D610 is zo ontworpen dat de fotograaf in elke opnamesituatie profiteert van full-frame en legt acties probleemloos vast, waarbij als dat nodig is vrijwel geluidloos opnamen gemaakt kunnen worden. De Nikon D610 is sneller dan zijn voorganger met maximaal 6 beelden per seconde (bps) in zowel FX- als DX-formaat, zodat men gemakkelijker dan ooit snelbewegende onderwerpen vastlegt. Voor situaties waarin stilte van doorslaggevend belang is, vermindert Nikons nieuwe stand voor serieopnamen, Stil ontspannen, het geluidsvolume van het spiegelmechanisme, zodat u beter opnamen kunt maken van moeilijk te vangen onderwerpen, zoals wilde dieren, met maximaal 3 bps.
Professionele Nikon-beeldtechnologie

De Nikon D610 bevat diverse technologieën van Nikons professionele D-SLR's in een lichte body en is volledig toegerust om het leven in al zijn pracht in full-frame vast te leggen. De camera biedt dezelfde EXPEED 3-beeldprocessor en AF-gevoeligheid als Nikons topmodel, de D4, zodat de snelheid en nauwkeurigheid voor geen enkele camera onder hoeven te doen.
Zeer gevoelig autofocussysteem: Het Multi-CAM 4800 39-punts AF-systeem van de Nikon D610 heeft dezelfde AF-gevoeligheid als Nikons topmodel, de D4, waardoor nauwkeurig kan worden scherpgesteld op onderwerpen bij elk soort licht. Aangezien de camera compatibel is met objectieven met een gecombineerd open diafragma tot f/8 en een gevoeligheid biedt tot -2 LW (ISO 100, 20°C), zorgt het AF-systeem voor scherpe opnamen, zelfs bij maanlicht. De dekking kan afzonderlijk worden geselecteerd of geconfigureerd met 9, 21 en 39 punten en met AF-standen zoals dynamisch veld-AF en 3D-tracking worden zelfs de kleinste onderwerpen perfect scherp in beeld gebracht, hoe onvoorspelbaar hun bewegingen ook zijn. AF-standen zoals AF-A, AF-S en AF-C kunnen eenvoudig worden geselecteerd zonder dat het oog van de zoeker af hoeft.
Geavanceerde onderwerpherkenning met een RGB-sensor met 2.016 pixels: Het geavanceerde systeem voor onderwerpherkenning van de Nikon D610 maakt gebruik van Nikons vermaarde RGB-meetsensor met 2.016 pixels waarmee elk onderwerp zorgvuldig en nauwkeurig wordt geanalyseerd. Dit systeem kan gezichten van mensen verbluffend nauwkeurig detecteren door de optische zoeker en de kleuren en helderheid van het onderwerp met een ongeëvenaarde precisie herkennen. Deze gedetailleerde analyse van het onderwerp wordt ook gebruikt om nog nauwkeurigere resultaten te verkrijgen bij het gebruik van autofocus, automatische belichting en i-DDL-flitsbelichting in allerlei composities en verlichtingssituaties.
EXPEED 3-beeldverwerking: De Nikon D610 is uitgerust met dezelfde beeldverwerkingsengine als de D4, het topmodel van Nikon, waardoor complexe taken moeiteloos worden afgehandeld, zonder dat dit ten koste gaat van snelheid of kwaliteit. De 16-bits beeldverwerking produceert rijkere kleuren en tonen dan ooit tevoren, met vloeiende gradaties vol detail en tonen over de volledige schaal tot en met zuiver wit, zelfs bij JPEG-opnamen.

Full-frame D-films: video van uitzendkwaliteit
De Nikon D610 is ontworpen met het oog op optimale filmopnamen van groot formaat en biedt dezelfde multi-veldstand, Full-HD D-film, als Nikons vermaarde D800. Aangezien de camera over uiteenlopende filmtoepassingen, een groot aantal beeldsnelheden en handige, aangepaste instellingen beschikt, die volledige controle bieden over het gebruik van livebeeld tijdens het filmen, kunnen fotografen probleemloos overschakelen van inspirerende foto's op video van broadcastkwaliteit.
Beeldsnelheden: Full HD-films (1080p) kunnen worden opgenomen met 30p, 25p en 24p, met de opties 60p, 50p en 25p bij 720p. De maximale lengte van Full HD-films is ongeveer 29 minuten en 59 seconden.
Multi-veldstand: Full-HD-filmopnamen (1080p) zijn mogelijk bij zowel FX- als DX-formaat, wat de weg vrijmaakt voor ongekende creatieve mogelijkheden.
Hifi-audioregeling: Met de Nikon D610 klinken films net zo goed als ze eruitzien. Dankzij een microfoonaansluiting kunt u een externe stereomicrofoon gebruiken om kristalhelder geluid op te nemen en is er een audio-uitgang voor een externe hoofdtelefoon.
Ongecomprimeerde HDMI-uitvoer: Met de Nikon D610 kunnen ongecomprimeerde videobeelden van 1080p live naar externe recorders worden verzonden, waarbij de uitvoer automatisch wordt verlaagd naar 1080i als de camera constateert dat een externe monitor wordt gebruikt. De ongecomprimeerde gegevens worden met het opgegeven beeldformaat en de gewenste beeldsnelheid uitgevoerd, zonder dat er informatie over het beeld heen wordt weergegeven. Deze kan echter tegelijkertijd wel op de TFT-monitor van de camera worden getoond.

Creatieve functies in de camera
Door de vele creatieve en praktische functies kunnen fotografen elke fotogelegenheid optimaal benutten en ten volle profiteren van de creatieve vrijheid die full-frame FX-formaat fotografie biedt. Voorbeelden van deze functies zijn:
Time-lapse opnamen: Maak time-lapse foto's via eenvoudige menubewerkingen zonder dat u uitgebreide berekeningen en bewerkingen hoeft uit te voeren. Sla beelden gemakkelijk op als filmbestanden en speel langzame bewegingen snel af, met een snelheid die 24 tot 36.000 maal hoger is dan normaal. Gebruik intervalopnamen om de sluiter met vooraf ingestelde intervallen te ontspannen.
HDR-stand (hoog dynamisch bereik): Telkens wanneer de sluiter ontspant, wordt één overbelicht en één onderbelicht beeld opgenomen. Het bereik kan worden uitgebreid tot ±3 LW voor verschillende effecten, vol verzadiging en toongradaties, waarbij de geleidelijke overgang tussen de twee belichtingen kan worden aangepast voor een natuurlijker resultaat.
Picture Controls: Pas het uiterlijk van foto's en video's aan door parameters zoals scherpte, verzadiging en tint naar eigen voorkeur in te stellen. Deze functie is rechtstreeks toegankelijk via een speciale knop.
Onderwerpstanden: Er zijn 19 onderwerpstanden waarin instellingen zoals sluitertijd, ISO en diafragma worden geoptimaliseerd, waardoor altijd het beste resultaat wordt verkregen. Een ideale manier om snel perfecte opnamen te maken.
Bewerking in de camera: De menu's bieden allerlei nuttige functies, waaronder opties om rode ogen en de kleurbalans te corrigeren, D-Lighting, RAW-bewerking en opties om het formaat te wijzigen. Voorbeelden van filtereffecten zijn Skylight, Ster, Miniatuureffect, Lijntekening, Kleurenschets en Selectieve kleur. Opties voor snel retoucheren zijn onder andere vertekeningcorrectie, perspectiefcorrectie, rechtzetten en fisheye. Er is ook een filmbewerkingsfunctie waarmee het begin- en eindpunt van filmclips kan worden aangegeven om ze zo efficiënter op te slaan.

Volledige vrijheid

Met de Nikon D610 kan het volledige perspectief vanaf elke locatie worden vastgelegd en gedeeld. Met Nikons draadloze mobiele adapter is draadloze beeldoverdracht mogelijk, terwijl twee SD-kaartsleuven meerdere opties bieden om grote bestanden op te nemen en op te slaan. Het is mogelijk om RAW- en JPEG-gegevens op te slaan op verschillende kaarten, beelden van de ene naar de andere kaart te kopiëren en een sleuf te selecteren op basis van de resterende capaciteit tijdens video-opnamen.
WiFi: Nikons optionele WU-1b draadloze mobiele adapter maakt het mogelijk beelden rechtstreeks naar een smartphone of tablet over te zetten en de camera op afstand te bedienen met het smartapparaat. Dit is een fantastische manier om gemakkelijk beelden van hoge kwaliteit te delen, opnamen op een groter scherm te bekijken of te experimenteren met full-frame zelfportretten.
Efficiënt energiebeheer: Dankzij een aanpassing van de circuits van de D800 kunnen nu circa 900 foto's of circa 60 minuten aan livebeeldfilm worden vastgelegd. En dat alles terwijl de oplaadbare Li-ionbatterij EN-EL15 slechts eenmaal is opgeladen.
Opslagmedia: Twee snelle SD-kaartsleuven ondersteunen SDXC- en UHS-I-geheugenkaarten.

De kracht van full-frame
De lichte Nikon D610 is bestand tegen zware omstandigheden en heeft dezelfde robuuste constructie en reactiesnelheid als zijn voorganger. Een duurzame magnesiumlegering is gebruikt voor de boven- en achterkant van de camera en deze is net zo weerbestendig als Nikons professionele SLR D800, waardoor de camera extra goed is beschermd tegen vocht en stof. Door de hoge reactiesnelheid, betrouwbare werking en handig geplaatste knoppen en bedieningselementen is de camera gemakkelijk en soepel te hanteren en biedt deze de flexibiliteit om snel te reageren, zelfs in onverwachte situaties die de moeite van het vastleggen waard zijn.
Snelle respons: Het opstarten duurt circa 0,13 seconde en de ontspanvertraging is teruggebracht tot slechts circa 0,052 seconde3, waarbij continu-opnamen van circa 6 bps in FX- en DX-formaat mogelijk zijn.
Zeer nauwkeurige en duurzame sluiter: De sluiter is gedurende meer dan 150.000 ontspancycli getest op duurzaamheid en nauwkeurigheid. De sluiter heeft een bereik van 1/4.000 tot 30 sec. en is voorzien van een intelligente sluitermonitor met zelfdiagnose en een aansturingsmechanisme dat speciaal is ontworpen om het energieverbruik te verminderen als de sluiter tijdens het filmen gedurende langere tijd is geopend.
Nauwkeurige lcd-monitor van 8 cm (3,2 inch) met circa 921.000 beeldpunten, grote kijkhoek en automatische aanpassing van de monitorhelderheid: Toont scherpe, heeft een indrukwekkende kleurreproductie. De helderheid van de lcd-monitor wordt automatisch aangepast aan de omgeving.
Optische zoeker met glazen prisma: Met een beelddekking van circa 100% en een vergroting van 0,7x (f/1.4-objectief van 50 mm op oneindig, -1,0m-1).
Elektronische virtuele horizon met dubbele as: Maakt een nauwkeurige controle van de camerastand mogelijk doordat u de lcd-monitor of de zoeker kunt gebruiken om zowel de positie van de camera ten opzichte van het horizontale vlak als de kanteling van de camera (naar voren of naar achteren) te controleren.

Het voordeel van NIKKOR
Nikons legendarische NIKKOR-objectieven vormen de enige echte optie om volledig te kunnen profiteren van het FX-formaat. Gebruik de Nikon D610 samen met een NIKKOR-objectief en u beschikt over de optische kracht om de mogelijkheden van de sensor van 24,3 megapixels ten volle te benutten. De naam NIKKOR is synoniem geworden met hoge prestaties en een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en 2013 is niet alleen het jaar van de 80e verjaardag van NIKKOR, maar ook het jaar waarin de totale productie van NIKKOR-objectieven de 80 miljoen heeft bereikt. Met meer dan 80 soorten objectieven in het huidige assortiment zorgt Nikon ervoor dat fotografen optimaal kunnen profiteren van de ongelooflijke eigenschappen van de FX-sensor, zoals een verbluffende scherptediepte, waardoor prachtige bokeh-effecten mogelijk zijn als een snel NIKKOR-objectief met een vaste brandpuntsafstand wordt gebruikt.

Optionele accessoires

Multifunctionele battery pack MB-D14: Geschikt voor allerlei batterijen, waaronder verschillende soorten AA-batterijen en de oplaadbare Li-ionbatterij EN-EL15 van Nikon (zie specificaties). De MB-D14 heeft een eigen ontspanknop en instelschijven voor gebruik wanneer de camera verticaal wordt gehouden. Hierdoor kunt u beelden gemakkelijker kadreren en vastleggen.
Creatief Verlichtingssysteem: De Nikon D610 is compatibel met Nikons creatieve verlichtingssysteem en ondersteunt het gebruik van krachtige en veelzijdige i-DDL Speedlight-flitsers, zoals de professionele SB-910 of de gebruiksvriendelijke SB-700.
Capture NX 2: snelle, krachtige en creatieve beeldverwerking: Om de beeldkracht van de sensor van 24,3 megapixels van de D610 aan te kunnen, is de nieuwste versie van Capture NX 2 sneller dan voorheen en volledig compatibel met 64-bits besturingssystemen.
Camera Control Pro 2: veelzijdige camerabediening op afstand: De software biedt tal van verbeteringen om de livebeeldfunctie van de Nikon D610 probleemloos te kunnen gebruiken. Naast het regelen van de belichtingsstand, de sluitertijd en het diafragma, kunnen filmopnamen op afstand worden gestart en gestopt en kan worden geschakeld tussen livebeeld voor foto's en films.

De Nikon D610 is naar verwachting leverbaar vanaf 18 oktober 2013. De adviesprijs van de Nikon D610 body ligt rond de €1969,-.
Laatst gewijzigd door Hans Braakhuis op di okt 08 2013 8:13 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6028


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor Hans Braakhuis » di okt 08 2013 7:40 am

download zelf alle vrijgegeven foto's:
http://www.nikonusa.com/en/About-Nikon/ ... /D610.html
of bekijk ze aldaar als speldenknop.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6028


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor CaptainHook » di okt 08 2013 7:47 am

Ik mis een foto van een automatische olie- en stofdistributie systeem. :lol:

Na de vele ophef over de kwaliteitsproblemen met de D600, update je wat dingen, geeft het ding een nieuwe naam en voila... :mryellow:
CaptainHookOnderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor Kroontje » di okt 08 2013 8:25 am

Met name lichtgewicht trek ik niet ;)
KroontjeOnderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor Peter » di okt 08 2013 8:45 am

Dpreview heeft de specificaties ook al op een rijtje gezet
http://www.dpreview.com/previews/nikon-d610
Gebruikersavatar
Peter

Clublid
Berichten: 7227


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor dogo » di okt 08 2013 9:09 am

Teleurstellende upgrade naar mijn mening, in essentie is alleen het stof-/olieprobleem aangepakt door een nieuw sluitermechanisme. Verder een grote ballon met lucht :frown:
Nikon Df, Nikon D700, Nikon D90 en een aantal Nikkor lenzen
Gebruikersavatar
dogo

Forumlid
Berichten: 567


Locatie: Noord Holland
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor PanzerFaustNL » di okt 08 2013 9:23 am

dogo schreef:Teleurstellende upgrade naar mijn mening, in essentie is alleen het stof-/olieprobleem aangepakt door een nieuw sluitermechanisme. Verder een grote ballon met lucht :frown:


Dat had je kunnen verwachten. Dit is eigenlijk de D600, zoals hij had moeten zijn. Ik denk dat de 600 te vroeg op de markt is gebracht, dat de D600 niet goed genoeg uit ontwikkeld was. Misschien wel om Canon voor te zijn.
Nikon Nikkormat + glas, D7100, D300, D3100, F90X, F80, F65

favoriete combinatie D7100 + 35mm f/1.8
Gebruikersavatar
PanzerFaustNL

Forumlid
Berichten: 1556


Locatie: Ikoyi, Lagos, Nigeria
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor Skippy » di okt 08 2013 9:47 am

Groot nadeel van de D600 en D610 is m.i. de op elkaar gepropte focuspunten in de zoeker.

Afbeelding
Skippy

Clublid
Berichten: 10479


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor dogo » di okt 08 2013 9:53 am

PanzerFaustNL schreef:Dat had je kunnen verwachten. Dit is eigenlijk de D600, zoals hij had moeten zijn. Ik denk dat de 600 te vroeg op de markt is gebracht, dat de D600 niet goed genoeg uit ontwikkeld was. Misschien wel om Canon voor te zijn.

Ik betwijfel of het probleem met de D600 "te vroeg op de markt" was, eerder een serieuze productie-/fabrieksfout. Er had eigenlijk met de D600 een recall moeten plaatsvinden maar dat vond Nikon blijkbaar te duur. Enfin, die discussie gaan we niet meer oprakelen. Een echte upgrade had bijv. kunnen inhouden een 51-punts AF systeem, maar wellicht was Nikon bang dat dit de D800 teveel zou beconcurreren. Die hoop van o.a. een 51-punts AF in de D610 leefde wel bij velen op forums.
Nikon Df, Nikon D700, Nikon D90 en een aantal Nikkor lenzen
Gebruikersavatar
dogo

Forumlid
Berichten: 567


Locatie: Noord Holland
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor strangeartefact » di okt 08 2013 10:26 am

@Luc.
Dat is nu vermoedelijk olie/stofprobleem van de d600 klaar is, voor mij het grootste manco van deze camera. Ik gebruik op de D90 vaak singlepoint focus op de uiterste focus punten die ruim buiten de regel van derden liggen. Dat vind ik prettig. Nu las ik de suggestie 3d tracking te gebruiken focus locken en hercomponeren terwijl de camera de focus vast houd op het juiste onderwerp.
Vreemde is dat ik niet vaak op NCN iets lees over het focus systeem van de d600, alle aandacht ging naar iets anders. kan iemand er wat over zeggen hoe dit in de praktijk gaat, gebruikerservaring gezocht dus. Misschien is het wel minder erg dan ik vrees. D600 en nu d610 leek voor mij een perfect upgradepad nml.

mvg, Peter
Bijna leeg hier....
Gebruikersavatar
strangeartefact

Forumlid
Berichten: 2850


Locatie: Zutphen
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor Skippy » di okt 08 2013 10:54 am

Peter, de techniek van focus vastzetten, hercomponeren werkt minder/niet goed onder kritische omstandigheden zoals korte scherpstelafstand en beperkte scherptediepte. Volgens mij zijn dat nu net de omstandigheden waarmee jij veel met je reflex fotografeert o.a. jouw fraaie natuurfoto's.

Zie (bijvoorbeeld) ook http://digital-photography-school.com/the-problem-with-the-focus-recompose-method
Skippy

Clublid
Berichten: 10479


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor yzf1kr » di okt 08 2013 10:57 am

3D tracking lost je probleem niet op.
Het AF-Systeem volgt je onderwerp tot het buitenste punt, en dan stopt het.
Het maakt dus geen verschil of je het AF punt met de hand verplaatst, of door het systeem laat doen dmv 3D tracking.

Als je echt waarde hecht aan die buitenste AF punten dan zal je toch naar een D7100 of een D800 moeten.

Afbeelding
yzf1kr

Forumlid
Berichten: 2112


Locatie: Uttendorf (AT)
Ervaringsniveau: *

Onderwerp:

Re: Hier is'ie dan. De D610

Berichtdoor Skippy » di okt 08 2013 11:08 am

yzf1kr schreef:Als je echt waarde hecht aan die buitenste AF punten dan zal je toch naar een D7100 of een D800 moeten.

Of naar een recente Panasonic of Olympus MFT camera met kantelbaar display en evt. zoeker plus de mogelijkheid om over bijna het hele beeld een (in grootte variabel) AF-punt te kiezen en met "tap to focus" of "tap to focus and shoot" deze beperking van een reflexcamera te omzeilen ...
Skippy

Clublid
Berichten: 10479


Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:


Terug naar “D600, D610, D750 en D780”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast