NIEUW: NIKON introduceert twee fullframe mirrorless systeemcamera's Z6 en Z7

Discussies over fotografie met het spiegelloze camerasysteem Z5, Z6 & Z7

Onderwerp:

De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor Hans Braakhuis » do aug 23 2018 6:23 am

Wij zouden Z zeggen, maar als kenner spreek je de Z uit als Zee. Vandaar de 2 streepjes bij de Z.
Op de Z passen de S objectieven, en met de ZtF adapter kun je ook met de actuele Nikkors aan de gang.

Op meerdere Nikon sites draait nu een live persconferentie. Zelf volg ik nu
https://www.nikon.nl/nl_NL/products/cat ... ement.page
en neem aan dat deze streaming view na 09:00 er niet meer is.

Afbeelding

Uit het persbericht:

"Amsterdam, 23 augustus 2018: Nikon is verheugd de nieuwe full-frame FX-formaat Nikon-systeemcamera's Z 7 en Z 6 en de NIKKOR Z-objectieven met een nieuwe vatting met grotere diameter te mogen aankondigen.Productoverzicht van de Z 7 en Z 6


De Z 7 en Z 6 zijn uitgerust met een nieuwe full-frame Nikon FX-formaat BSI CMOS-sensor voorzien van ingebouwde AF met fasedetectie in het filmvlak, hierbij wordt de nieuwste beeldverwerkingsengine EXPEED 6 toegepast.

De Z 7 heeft 45,7 effectieve megapixels en ondersteunt een standaard gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 25.600. In combinatie met NIKKOR Z-objectieven bereikt de camera uitstekende scherpte en detail, helemaal tot aan de randen van het beeld.

De Z 6 is een FX-formaat camera met 24,5 effectieve megapixels die geschikt is voor allerlei soorten opnamen en een groot standaard gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 51.200 ondersteunt. Met superieure prestaties bij hoge gevoeligheden en full-frame 4K UHD-filmopnamen met volledige pixeluitlezing voorziet de Z 6 in allerlei behoeften, zoals fotograferen in donkere omgevingen en het maken van filmopnamen.

Belangrijkste functies van de Z 7 en Z 6

1. Uitgerust met een nieuwe full-frame Nikon FX-formaat BSI CMOS-sensor met ingebouwde AF met fasedetectie in het filmvlak
Voor zowel de Z 7 als de Z 6 is een BSI CMOS-sensor met ingebouwde AF-punten met fasedetectie in het filmvlak gebruikt. De Z 7 heeft 45,7 effectieve megapixels en ondersteunt een standaard gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 25.600 (kan worden verlaagd tot het equivalent van ISO 32 en verhoogd tot het equivalent van ISO 102.400). De Z 6 heeft een 24,5 megapixels en ondersteunt een groot standaard gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 51.200 (kan worden verlaagd tot het equivalent van ISO 50 en verhoogd tot het equivalent van ISO 204.800).

2. Een hybride AF-systeem met scherpstelpunten die circa 90% van het beeldveld dekken
De Z 7 heeft 493 scherpstelpunten* en de Z 6 heeft er 273. Hierdoor is een brede dekking van circa 90% van het beeldveld zowel horizontaal als verticaal mogelijk. Dit hybride AF-systeem gebruikt een algoritme dat is geoptimaliseerd voor de FX-formaat sensor en kan automatisch schakelen tussen AF met fasedetectie in het filmvlak en contrastdetectie-AF met scherpstelling. Het gebruik van NIKKOR Z-objectieven zorgt voor een zeer nauwkeurige AF bij zowel foto's als video’s.
*Met FX-beeldveld (36×24) en enkelpunts AF ingeschakeld.

3. Nieuwe EXPEED 6-beeldverwerkingsengine voor scherpe, heldere beelden en met nieuwe creatieve mogelijkheden
De Z 7 en Z 6 zijn uitgerust met de nieuwe EXPEED 6-beeldverwerkingsengine. Dankzij het uitmuntende oplossende vermogen van NIKKOR-objectieven met Z-vatting en F-vatting worden onderwerpen scherper vastgelegd dan ooit tevoren. Ruis wordt ook effectief onderdrukt.
Daarnaast is een optie verscherping middenbereik toegevoegd binnen Picture Control. Samen met de bestaande parameters zorgt dit dat verschillende texturen op het scherm scherper of zachter gemaakt kunnen worden, zowel bij foto's als bij video’s*. De camera's bieden nu 20 opties om Picture Control creatief toe te passen. Het effectniveau is aanpasbaar van 0 tot 100 procent.
*Aanpassing van gemiddelde scherpte is alleen mogelijk bij de filminstelling Hoge kwaliteit.

4. Een elektronische zoeker die Nikon's superieure optische en beeldverwerkingstechnologieën gebruikt om een helder en natuurlijk beeld te geven
De elektronische zoeker in de Z 7 en Z 6 is comfortabel, helder, duidelijk en vergelijkbaar met optische zoekers. Beide camera's zijn uitgerust met een elektronische zoeker met een OLED-scherm van ongeveer 3.690.000 beeldpunten. De elektronische zoeker heeft een beelddekking en vergroting van respectievelijk circa 100% en 0,8× en een diagonale kijkhoek van circa 37,0°. De zoeker bouwt voort op de superieure optische en beeldverwerkingstechnologieën van Nikon en zorgt voor een helder en aangenaam beeld, vergelijkbaar met dat van optische zoekers, met minder chromatische aberratie. Dit leidt minder snel tot vermoeide ogen, zelfs tijdens langdurige opnamesessies. Bovendien is op het beschermende glas van het oculair een fluorcoat aangebracht dat vuil effectief afstoot. Ook kan het <i>-menu in de elektronische zoeker worden weergegeven, waardoor gebruikers snel allerlei opname-instellingen, zoals ISO-gevoeligheid, AF-veldstand en Picture Control, kunnen bekijken en aanpassen zonder op het LCD scherm te moeten kijken.

5. Een ergonomisch ontwerp dat uniek is voor Nikon en dat een intuïtieve bediening mogelijk maakt
De Z 7 en Z 6 bieden hetzelfde uitmuntende bedieningsgemak en ergonomie dat Nikon al jarenlang hanteert bij de ontwikkeling van hun camera's. De body's zijn compact, terwijl ze toch een stevige, comfortabele grip hebben. Knoppen zoals de secundaire selector, AF-ON, ISO en belichtingscorrectie zijn allemaal zo geplaatst dat ze een snelle en eenvoudige bediening mogelijk maken. Daarnaast bevindt zich bovenop de camera een lcd-monitor waar informatie over instellingen kan worden weergegeven, net als bij geavanceerde digitale SLR-camera's.

6. Filmfuncties zoals 10-bits N-Log die een groot dynamisch bereik mogelijk maakt en tijdcodering die aan de professionele behoeften beantwoordt
De Z 7 en Z 6 ondersteunen niet alleen het opnemen van full-frame 4K UHD (3840 × 2160)/30p-video met het FX-filmformaat, maar ook full-HD/120p-video. Scherpere 4K UHD-video’s zijn ook mogelijk, waarbij de volledige pixeluitlezing wordt gebruikt.*1 Daarnaast kunnen Actieve D-Lighting, elektronische vibratiereductie en focuspeaking worden gebruikt bij 4K UHD- en full-HD-filmopnamen. De oorspronkelijke N-Log van Nikon kan ook met 10-bits*2 HDMI-uitvoer worden gebruikt. De camera's gebruiken een uitgebreide kleurdiepte en een dynamisch bereik van 1300% met twaalf stops om een grote hoeveelheid toongegevens over hoge lichten en schaduwen op te nemen*3 voor effectievere kleurgradaties. Dankzij ondersteuning van tijdcode is het synchroniseren van video en geluid met filmopnamen die met verschillende apparaten zijn opgenomen eenvoudiger in de post productie. Daarnaast kan de instelring die in NIKKOR Z-objectieven is ingebouwd, worden gebruikt om instellingen zoals diafragma en belichtingscorrectie stil en vloeiend aan te passen.

*1 Met uitzondering van FX-filmformaat voor de Z 7.
*2 Gelijktijdige opname van 4K UHD-video met 10-bits uitvoer naar de geheugenkaart van de camera is niet mogelijk.
*3 Video’s worden alleen op de externe recorder opgenomen en niet op de geheugenkaart in de camera.

7. Nikon's eerste*1 vibratiereductie in de camera met een effectiviteit van circa 5,0 stops*2
De Z 7 en Z 6 beschikken over ingebouwde vibratiereductie (VR) in de camera. Deze beeldstabilisatie biedt correctie voor beweging langs vijf assen. De effecten van vibratiereductie zijn equivalent met een sluitertijd dat circa 5,0 stops korter is*1. Deze functie kan ook worden gebruikt met NIKKOR F-objectieven, waaronder die zonder VR-functie, met de FTZ-vattingadapter (apart verkrijgbaar)*3.

*1 Van camera's met verwisselbaar objectief.
*2 Gemeten in overeenstemming met CIPA-normen (met de NIKKOR Z 24-70mm f/4 S in de telezoomstand).
*3 De hoeveelheid correctie die wordt verkregen wanneer een NIKKOR-objectief met F-vatting wordt gebruikt, is niet zo groot als wanneer een NIKKOR Z-objectief wordt gebruikt.

8. Overige kenmerken
• De knop lay-out en menu structuur is overgenomen van de digitale SLR-camera's van Nikon, dit maakt een intuïtieve bediening van knoppen en schakelaars mogelijk
• Dezelfde kracht, duurzaamheid, stofbestendigheid en druipwaterdichtheid als de Nikon D850 in een compacte camerabody
• Een aanraakgevoelige lcd-monitor van 8,0 cm/3,2 inch met circa 2.100.000 beeldpunten en een kantelmechanisme
• Bij geluidloos fotograferen worden de trillingen en het geluid die worden veroorzaakt door het ontspannen van de sluiter, onderdrukt.
• Snelle continu-opnamen (uitgebreid)*3 met circa 9 bps (Z 7) en 12 bps (Z 6) leggen snelle bewegingen vast
• Met intervalfotografie kunnen 8K (Z 7) time-lapse-films*2 worden gemaakt en met de optie gelijkmatige belichting kan een groter meetbereik bij weinig licht*4 vastgelegd worden, zoals de overgang van zonsondergang naar een sterrenhemel
• Ingebouwde Wi-Fi® voor rechtstreekse verbinding met een smartapparaat via SnapBridge
• Ingebouwde Wi-Fi® maakt het mogelijk foto’s en video’s over te zetten naar een computer
• Ondersteuning voor bestaande accessoires voor digitale SLR-camera's zoals de WT-7 draadloze zender (apart verkrijgbaar), waarmee foto’s en video’s snel via een bedraad of draadloos LAN kunnen worden overgezet, en radiogestuurde geavanceerde draadloze flitssturing, die flexibel fotograferen met meerdere flitsers mogelijk maakt

*1 Kan alleen worden gecontroleerd met de camera waarmee de focus-shift is uitgevoerd.
*2 Software van derden is vereist.
*3 Continu H (uitgebreid) in 12-bits RAW-, JPEG- of TIFF-indeling.
*4 Met intervalopname of opname van time-lapse-films waarbij geluidloos fotograferen en gelijkmatige belichting zijn ingeschakeld.

Ontwikkeling van de MB-N10 battery pack
De MB-N10 battery pack die momenteel in ontwikkeling is, bevat twee EN-EL15b oplaadbare Li-ionaccu's en vergroot het aantal foto's en/of de filmopnameduur effectief met circa 1,8×. De accu biedt dezelfde mate van stofbestendigheid en druipwaterdichtheid als de Z 7 en Z 6 en ondersteunt opladen via USB met de EH-7P lichtnetlaadadapter.

Prijs en beschikbaarheid
De Z7 is eind september 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €3699,- incl. BTW.

De Z6 is eind november 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €2299,- incl. BTW."
Laatst gewijzigd door Hans Braakhuis op do aug 23 2018 7:51 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6011


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor Hans Braakhuis » do aug 23 2018 7:24 am

Wat valt me op:

Relatief goedkoop. Met 3699 is de Z7 goedkoper dan de D850, heeft evenveel pixels en oudere AF objectieven krijgen VR middels de camera. Zoiets noemt men: "kanibaal".
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6011


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor Ron Stuveling » do aug 23 2018 7:29 am

De Streaming werkt nu nog prima
Groetjes Ron

Nikon D850 & MB-D18, Nikon 70-200mm f/2.8 E AF-S FL ED VR, Nikon 50mm f/1.4 G , Tamron SP 24-70mm f/2,8 Di VC USD G2 en andere ondersteunende producten!
Gebruikersavatar
Ron Stuveling

Clublid
Berichten: 182


Locatie: Gelderland
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja


Onderwerp:

Re: NIEUW: NIKON introduceert twee fullframe mirrorless systeemcamera's Z6 en Z7

Berichtdoor Marten » do aug 23 2018 8:38 am

BELANGRIJKSTE FUNCTIES VAN DE Z 7 EN Z 6
1. Uitgerust met een nieuwe full-frame Nikon FX-formaat BSI CMOS-sensor met ingebouwde AF met fasedetectie in het filmvlak.

Een BSI CMOS-sensor met ingebouwde AF-punten met fasedetectie in het filmvlak is voor zowel de Z 7 als de Z 6 gebruikt. De Z 7 heeft een effectief aantal pixels van 45,7 miljoen en ondersteunt het standaard gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 25.600 (vermindering tot het equivalent van ISO 32 en uitbreiding tot het equivalent van ISO 102.400 is ook mogelijk). De Z 6 heeft een effectief aantal pixels van 24,5 miljoen en ondersteunt een breed standaard gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 51.200 (extra vermindering tot het equivalent van ISO 50 en uitbreiding tot het equivalent van ISO 204.800).

2. Een hybride AF-systeem met scherpstelpunten die circa 90% van het beeldveld dekken

De Z 7 heeft 493 scherpstelpunten* en de Z 6 heeft er 273, waardoor een brede dekking van circa 90% van het beeldveld zowel horizontaal als verticaal mogelijk is. Dit hybride AF-systeem gebruikt een algoritme dat voor de FX-formaat sensor is geoptimaliseerd om automatisch tussen AF met fasedetectie in het filmvlak en contrastdetectie-AF met scherpstelling te kunnen schakelen. Het gebruik van NIKKOR Z-objectieven zorgt verder voor optimale nauwkeurigheid van de AF bij zowel foto's als films.

*Met FX-beeldveld (36×24) en enkelpunts AF ingeschakeld.

3. De nieuwe EXPEED 6-beeldverwerkingsengine voor scherpe en heldere fotografie en nieuwe functies die creatieve expressie ondersteunen

De Z 7 en Z 6 zijn uitgerust met de nieuwe EXPEED 6-beeldverwerkingsengine. Door gebruik te maken van het superieure oplossende vermogen van NIKKOR-objectieven met Z-vatting en F-vatting worden onderwerpen scherper dan ooit tevoren weergegeven. Ruis wordt ook effectief verminderd.

Daarnaast is een gemiddelde verscherpingsoptie aan de scherpteparameters van Picture Control toegevoegd. Deze optie stelt samen met bestaande verscherpings- en helderheidsparameters gebruikers in staat om zowel bij foto's als bij films* verschillende texturen binnen het scherm scherper of zachter te maken. De camera's bieden ook 20 opties voor Creatief Picture Control die creatieve expressie ondersteunen. Het effectniveau is aanpasbaar van 0 tot 100.

*Aanpassing van gemiddelde scherpte is alleen mogelijk bij de filminstelling Hoge kwaliteit.

4. Een elektronische zoeker die Nikon's superieure optische en beeldverwerkingstechnologieën gebruikt om een helder en natuurlijk beeld te bieden

De voor de Z 7 en Z 6 gebruikte elektronische zoeker is comfortabel en eenvoudig te gebruiken, vergelijkbaar met optische zoekers. Beide camera's zijn uitgerust met een elektronische zoeker waarvoor een OLED-scherm van ongeveer 3.690.000 beeldpunten is gebruikt. De elektronische zoeker heeft een respectievelijke beelddekking en vergroting van circa 100% en 0,8× en ook een diagonale kijkhoek van circa 37,0°. Deze bouwt voort op de superieure optische technologieën en beeldverwerkingstechnologieën van Nikon en zorgt voor een helder en aangenaam beeld dat vergelijkbaar is met dat van optische zoekers, met minder aberratie en minimaal vermoeide ogen, zelfs tijdens uitgebreide opnamesessies. Bovendien is een fluorcoat op het beschermingsvenster van het oculair toegepast die effectief vuil afstoot. Daarnaast kan het <i>-menu in de elektronische zoeker worden weergegeven, waardoor gebruikers snel een verscheidenheid aan instellingen voor opnamen kunnen bekijken en aanpassen, inclusief ISO-gevoeligheid, AF-veldstand en Picture Control. Dit kan allemaal terwijl u door de zoeker kijkt.

5. Een ergonomisch ontwerp dat uniek is voor Nikon en dat een intuïtieve bediening mogelijk maakt

De Z 7 en Z 6 bieden hetzelfde uitmuntende bedieningsgemak dat Nikon al jarenlang hanteert bij de ontwikkeling van hun camera's. De body's zijn compact, terwijl ze toch een stevige, comfortabele grip hebben. Knoppen zoals de secundaire selector, AF-ON, ISO en belichtingscorrectie zijn allemaal zo geplaatst dat ze een snelle en eenvoudige bediening mogelijk maken. Daarnaast bevindt zich boven op de camera een lcd-monitor waar informatie over instellingen kan worden weergegeven, net als bij geavanceerde digitale SLR-camera's.

6. Filmfuncties zoals 10-bits N-Log die zorgt voor een groot dynamisch bereik en tijdcodering die aan de professionele behoeften beantwoordt

De Z 7 en Z 6 ondersteunen niet alleen het opnemen van full-frame 4K UHD (3840 × 2160)/30p-films met het FX-filmformaat, maar ook full-HD/120p-films. Scherpere 4K UHD-films worden mogelijk gemaakt met behulp van de volledige pixeluitlezing.*¹ Daarnaast kunnen Actieve D-Lighting, elektronische vibratiereductie en focuspeaking worden gebruikt met 4K UHD- en full-HD-filmopname. De oorspronkelijke N-Log van Nikon kan ook met 10-bits*² HDMI-uitvoer worden gebruikt. De camera's gebruiken uitgebreide kleurdiepte en 12 stops, 1300% dynamisch bereik om een overvloed aan toongegevens van hoge lichten en schaduwen op te nemen*³ voor een effectievere kleurenindeling. Ondersteuning van tijdcode maakt het synchroniseren van video en geluid naar filmopnamen die met meerdere apparaten zijn opgenomen eenvoudiger. Daarnaast kan de instelring die in de NIKKOR Z-objectieven is ingebouwd, worden gebruikt om instellingen zoals diafragma en belichtingscorrectie stil en vloeiend aan te passen.

*¹ Met uitzondering van FX-filmformaat voor de Z 7.
*² Gelijktijdige opnamen van 4K UHD-films met 10-bits uitvoer naar de geheugenkaart van de camera is niet mogelijk.
*³ Films worden alleen naar een externe recorder opgenomen en niet naar de geheugenkaart in de camera.

7. Nikon's eerste*¹ vibratiereductie in de camera met een effectiviteit van circa 5,0 stops*²

De Z 7 en Z 6 zijn uitgerust met vibratiereductie (VR) in de camera. De VR-eenheid biedt correctie voor beweging langs vijf assen. De effecten van vibratiereductie zijn equivalent met een sluitertijd die circa 5,0 stops korter is*¹. Deze functie kan ook effectief worden gebruikt met NIKKOR F-objectieven, waaronder die zonder VR-functie, met de FTZ-vattingadapter (apart verkrijgbaar)*³.

*¹ Van camera's met verwisselbaar objectief.
*² Gemeten in overeenstemming met CIPA-normen (met de NIKKOR Z 24-70mm f/4 S in de telezoomstand).
*³ De hoeveelheid correctie die wordt behaald wanneer een NIKKOR-objectief met F-vatting wordt gebruikt, is niet zo hoog als wanneer een NIKKOR Z-objectief wordt gebruikt.
Marten

Forumlid
Berichten: 6933


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: NIEUW: NIKON introduceert twee fullframe mirrorless systeemcamera's Z6 en Z7

Berichtdoor Marten » do aug 23 2018 9:36 am

Prijzen (onder voorbehoud): adviesprijs van de Z6 is € 2299 en die van de Z7 € 3699
bron: Tweakers

review:
https://tweakers.net/reviews/6389/nieuw-camerasysteem-van-nikon-spiegelloze-versies-van-de-d750-en-d850.html
Marten

Forumlid
Berichten: 6933


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor Ad B » do aug 23 2018 9:39 am

Hans,

dan moet het je ook opvallen, dat de adapter €200 gaat kosten... in combinatie met de nieuwe camera.
Dan is't ie weer €100 duurder.
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 499


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: NIEUW: NIKON introduceert twee fullframe mirrorless systeemcamera's Z6 en Z7

Berichtdoor Ad B » do aug 23 2018 9:42 am

Marten...

Is het topic wat 24 Juli gestart is, niet voldoende... ??? :yawn:
Overkill.
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 499


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: NIEUW: NIKON introduceert twee fullframe mirrorless systeemcamera's Z6 en Z7

Berichtdoor Marten » do aug 23 2018 9:56 am

Ad, het is / was een goede gewoonte op dit forum om een draadje met geruchten en speculaties te sluiten als eenmaal de officiële introductie van een Nikon product een feit is.
Om daarna met een nieuw draadje te starten waarin alle info vanaf de introductie bij elkaar staat zonder eerst 100 berichten met geruchten te hoeven doorlopen.
Wel zo overzichtelijk leek mij.
Marten

Forumlid
Berichten: 6933


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: NIEUW: NIKON introduceert twee fullframe mirrorless systeemcamera's Z6 en Z7

Berichtdoor wiebeterpstra » do aug 23 2018 10:59 am

Het lijkt me wel handig om voor deze camera’s een unieke topicgroep aan te maken. Aangezien deze niet overeenkomt met alle DX, Dxx of Dxxx modellen
wiebeterpstra

Forumlid
Berichten: 2921


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor Hans Braakhuis » do aug 23 2018 11:04 am

Om 9 uur was er een uitgebreid Z ontbijt in de buurt van Amsterdam, het nieuws daarvan moet nog komen.
Gisteren konden er al foto's gemaakt worden en het resultaat:

http://zoom.nl/artikel/camera-s/25657-n ... nikon.html

http://www.digifotopro.nl/nikon-introdu ... uit-de-z-7

https://www.imaging-resource.com/news/2 ... z7-cameras
met meer links in het artikel

https://www.digitalcameraworld.com/news ... two-models


De camera is voor vrijbuiters al te koop: https://www.amazon.com/Nikon-FX-Format- ... B07GPRSYG8
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6011


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: NIEUW: NIKON introduceert twee fullframe mirrorless systeemcamera's Z6 en Z7

Berichtdoor Ad B » do aug 23 2018 11:06 am

Hoi,

Marten schreef:Ad, het is / was een goede gewoonte op dit forum om een draadje met geruchten en speculaties te sluiten als eenmaal de officiële introductie van een Nikon product een feit is.
...

Excuus, daar was/ben ik niet van op de hoogte... :oops:
Kan ook niet alles weten en onthouden, ben geen 18 meer...
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 499


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor EdvandeZilver » do aug 23 2018 11:24 am

Te koop? Pre order.
Gebruikersavatar
EdvandeZilver

Clublid
Berichten: 2124


Locatie: De Liemers
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor Hans Braakhuis » do aug 23 2018 12:47 pm

Te koop al wel, levering tzt

Afbeelding

De prijs zal niet het probleem zijn. Maar met m'n laatste 2 camera's heb ik wel Nikon Service en Garantie nodig gehad. Dus wil ik graag de camera in Nederland kopen.
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 6011


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: De Z6 en Z7 persberichten

Berichtdoor mozes » do aug 23 2018 2:49 pm

Hier in NL land gaan ze vast weer voor de advies prijzen?
* D3s * D5 * Nikon D7100 * 18-105mm VR * jupio grip * Tamron AF SP 90 mm f/2.8 VC USD Macro * Tamron 70-200mm SP F2.8 Di VC USD * SB600 * Nikkor 200-400 F4 G ED VR *
Gebruikersavatar
mozes

Forumlid
Berichten: 1136


Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “Nikon Z5, Z6 & Z7”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast