Firmware 3.01 update voor Z 9

Discussies over fotografie met het spiegelloze camerasysteem Z5, Z6(II), Z7(II),Z8 & Z9

Onderwerp:

Firmware 3.01 update voor Z 9

Berichtdoor rovinge » wo dec 21 2022 12:05 pm

https://downloadcenter.nikonimglib.com/nl/download/fw/473.html

LET OP: update van de firmware duurt lang (meerdere minuten); camera lijkt in het begin niet te updaten maar juist dan gewoon wachten en niet de camera uitzetten.....

De tekst en uitleg op de Nikon Download pagina bij deze update:
• De MC-N10 handgreep afstandsbediening kan nu worden gebruikt voor synchroon ontspannen op camera's die zijn verbonden via een tien-pins afstandsbedieningsaansluiting.
• Verbeterde focus-tracking in scherpstelstand AF-C wanneer [Breedveld-AF (S)], [Breedveld-AF (L)], [Breedveld-AF (C1)] of [Breedveld-AF (C2)] is geselecteerd voor [AF-veldstand].
• De volgende problemen zijn verholpen:
- Wanneer een andere optie dan [Onderwerpdetectie uit] werd gekozen voor [Opties voor AF-onderwerpdetectie] met [Breedveld-AF (S)], [Breedveld-AF (L)], [Breedveld-AF (C1)] of [Breedveld-AF (C2)] geselecteerd voor [AF-veldstand], mislukte autofocus soms wanneer onderwerpen buiten het scherpstelpunt werden gedetecteerd.
- Als [AF-veldstand], [AF-veldstand + AF-ON], [Opnamefuncties oproepen] of [Opnamefuncties oproepen (vast)] werd toegewezen aan een knop met behulp van Persoonlijke instelling f2 [Aangepaste knoppen (opname)] met [3D-tracking] geselecteerd voor [AF-veldstand] in de opgeslagen instellingen, kon de camera soms niet scherpstellen of het gewenste onderwerp volgen wanneer autofocus werd geactiveerd door het indrukken van de scherpstelstand AF-C.
- Als [AF-veldstand], [AF-veldstand + AF-ON], [Opnamefuncties oproepen] of [Opnamefuncties oproepen (vast)] werd toegewezen aan een knop met behulp van Persoonlijke instelling f2 [Aangepaste knoppen (opname)], reageerde de camera in zeldzame gevallen niet meer als de gekozen knop onmiddellijk voor of na opname werd ingedrukt terwijl [Precisie-AF] of [Enkelpunts AF] was geselecteerd voor [AF-veldstand].
- Er traden soms FTP-fouten op tijdens verbinding met FTP-servers.
- Het uploaden naar bepaalde FTP-servers bleef voor onbepaalde tijd doorgaan zonder dat er foto's werden geüpload.
- Eenmaal toegevoegd aan [MIJN MENU] of [RECENTE INSTELLINGEN], kon Persoonlijke instelling d14 [Aanduiding ontspantimer] niet worden geselecteerd in één van beide menu's, noch verwijderd worden uit [MIJN MENU] met [Opties verwijderen].
Diverse Nikon bodies, objectieven en accessoires = een prachtige bezigheid!

Eigen Werk | Facebook
Gebruikersavatar
rovinge

Clublid
Berichten: 449


Locatie: Heerhugowaard
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Terug naar “Z5, Z6(II), Z7(II),Z8 & Z9”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast