nieuw: Nikon D7200

Discussies over fotografie met de D70, D70s, D80, D90, D7000, D7100 en D7200. Nikon's semi-pro lijn met een DX-formaat sensor.

Onderwerp:

nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Hans Braakhuis » ma mar 02 2015 8:25 am

Uit het persbericht:

"Nikon kondigt vandaag de nieuwe top in DX-formaat D-SLR camera’s aan. Snel, veelzijdig en connected, de geavanceerde D7200 blinkt uit in zowel foto- als video-opnamen.

De D7200 heeft een groot aantal functies gemeen met Nikon's beroemde FX-modellen en heeft zelfs de meest gretige fotografen veel te bieden. Deze camera zal alle ambities vervullen van de fotograaf die met een lichte D-SLR-camera uitzonderlijke beelden wil creëren.

Dankzij het autofocussysteem, dat hetzelfde is als dat van Nikon's professionele camera's, maakt de D7200 als eerste DX-camera een precieze scherpstelling op het onderwerp tot -3 LW mogelijk. In combinatie met het grote ISO-bereik en de snelle serieopnamen van de camera biedt dit de mogelijkheid om in het donker scherpe opnamen te maken en heldere videobeelden van nachtelijke onderwerpen te produceren. Functies voor lichtspoorfotografie en vloeiende intervalfilms bieden nog meer creatieve opties, evenals de uitgebreide reeks compatibele DX- en FX-NIKKOR-objectieven. De D7200 is ook de eerste Nikon D-SLR-camera die NFC (Near Field Communication) ondersteunt. Gebruikers kunnen nu kiezen of ze hun fraaiste foto's via NFC of via de Wi-Fi-functie van de camera naar een smartapparaat willen overzetten1. En wanneer het op filmen aankomt, vormt de D7200 dankzij de combinatie van veelzijdige videofuncties en een lichte DX-camerabody een welkome aanvulling voor elke filmproductie. Een speciaal menu met filminstellingen, geavanceerde opties voor audioregeling en de nieuwste generatie Picture Control-instellingen bieden veel flexibiliteit. Daarbij is de camera compatibel met Nikon's nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon die helder geluid vastlegt tot op een afstand van maximaal 50 meter.

Vervul uw ambities
De D7200 is het soort camera dat fotografen inspireert om hun fotografische mogelijkheden verder te verkennen dan ooit te voren. Zijn grote DX-formaat beeldsensor, EXPEED 4-beeldverwerking en een ISO-bereik van 100-25.600 zorgen ervoor dat beelden een zeer groot dynamisch bereik, weinig ruis en rijke kleurgradaties hebben. Prachtige high end print kwaliteit 24.2 megapixel foto’s en topklasse videobeeld kunnen zelfs in donkere omstandigheden opgenomen worden. De flexibiliteit van deze camera garandeert dat u opnamen kunt maken zonder te worden beperkt door het onderwerp of de locatie. En deze flexibiliteit wordt nog verder gewaarborgd door het AF-systeem van professionele kwaliteit dat hetzelfde is als dat van Nikon's FX-formaat camera's. Het 51-punts Multi-CAM 3500 II AF-systeem is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20 °C) en stelt zelfs in het bijna donker met uiterste precisie scherp op het onderwerp. Vijftien kruissensoren in het midden bieden een superieure detectie van het onderwerp. Één AF-punt (in het midden) is f/8-compatibel, waardoor meer combinaties van objectief en teleconverter mogelijk zijn. Gebruikers kunnen opnamen maken met een snelheid van maximaal 6 bps in DX-formaat en maximaal 7 bps in de 1,3x-uitsnedestand, terwijl de grote buffer van de camera in één snelle serieopname maximaal 27 12-bits RAW-beelden en maximaal 100 JPEG's van hoge kwaliteit kan vastleggen.² De 1,3x-uitsnedestand biedt ook de optie om het telebereik van een NIKKOR-objectief uit te breiden en de 51 scherpstelpunten van het AF-systeem het gehele beeld te laten dekken.

Filmische video op uw manier
De D7200 beschikt over dezelfde videofuncties als Nikon's professionele camera's en is dus een bijzonder gereedschap om films mee te maken. De camera neemt Full HD-films op met een snelheid tot 25p/30p of u kunt overschakelen naar de 1,3x-uitsnedestand en beeld opnemen met een snelheid tot 1080/50p/60p. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plek opslaan. Filmopnamen kunnen worden opgeslagen naar de twee SD-geheugenkaartsleuven of tegelijkertijd via HDMI worden uitgevoerd naar een externe recorder of monitor. Voor vloeiende overgangen tussen donkere en heldere situaties kunt u opnamen maken met Auto ISO-gevoeligheid in de stand M. Met de stand Weergave hoge lichten kunt u exact zien waar hoge lichten uitgebeten zijn. Door gebruik van de Picture Control-instelling Gelijkmatig kunt u bij de nabewerking gemakkelijker kleurgradaties toevoegen. En omdat de geluidskwaliteit een film kan maken en breken, is de camera voorzien van geavanceerde audioregeling waarmee u het geluidsbereik (breed/spraak) kunt selecteren en windruis kunt verminderen bij opnamen met de ingebouwde microfoon. Wanneer u opnamen maakt met een externe microfoon, kunt u met Nikon's nieuwe optionele ME-W1 draadloze microfoon uw video-opnamen meer zeggingskracht geven met helder geluid dat direct van de bron is opgenomen. Zowel de zender als de ontvanger van deze microfoon leggen geluid vast, zodat de geluidsopname alleen via de microfoon of via de microfoon en de ontvanger kan plaatsvinden. Hierdoor kunt u gemakkelijk alleen uw stem opnemen, het geluid alleen op het onderwerp richten of een conversatie tussen twee mensen opnemen.

Delen met NFC
De D7200 is de eerste D-SLR-camera van Nikon die ondersteuning voor NFC (Near Field Communication) biedt. Wanneer u foto's naar een NFC-compatibel smartapparaat wilt overzetten, houdt u het smartapparaat eenvoudig tegen de D7200 aan en kunt u het beeld overzetten dat op de lcd-monitor van de camera wordt weergegeven. U kunt ook de ingebouwde Wi-Fi-functie gebruiken om uw mooiste foto's te uploaden via een compatibele smartphone of tablet. U downloadt eerst de gratis app Wireless Mobile Utility van Nikon naar uw smartapparaat1. Via de ingebouwde Wi-Fi-functie kunt u de camera ook op afstand bedienen door middel van uw smartapparaat, zodat u gemakkelijk de positie van de camera kunt veranderen om opnamen te maken vanuit diverse standpunten. Voor nog meer bedieningsmogelijkheden op afstand gebruikt u de WR-R10 draadloze ontvanger en de WR-T10 draadloze zender of regelt u de camera-instellingen met de WR-1 draadloze afstandsbediening. Gebruik voor een Ethernet-verbinding de optionele UT-1 netwerkadapter of voor een verbinding met een draadloos LAN de UT-1 netwerkadapter samen met de WT-5 WiFi adapter.

Ontdekken, creëren en experimenteren
Een reeks functies die gebruikmaakt van de kracht van de D7200 zorgt ervoor dat u vrij bent om zoveel te experimenteren als u wilt. Op de monitor van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en kleurregeling zijn tijdens de opname de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aan te passen. De zoeker is voorzien van een organisch EL-schermelement dat een helder en contrastrijk informatiescherm bevat met een laag stroomverbruik. Of u nu foto's of video maakt, Nikon's Picture Control-systeem van de tweede generatie geeft waardevolle mogelijkheden voor controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging. Voor ultieme vrijheid tijdens de nabewerking kunt u de instelling Gelijkmatig gebruiken: alle details blijven behouden en de rijkdom aan kleurinformatie in zowel hoge lichten als schaduwen wordt bewaard. Met de instelling Lokaal contrast kunt u het contrast nauwkeurig aanpassen om fijne structuren zichtbaar te maken. Een andere creatieve functie is de mogelijkheid om via eenvoudige menuopties intervalfilms met vloeiende belichtingsovergangen op te nemen. U kunt spectaculaire lichtspoorfoto's creëren door opnamen te maken in de continu-ontspanstand met een sluitertijd van 4 seconden of langer. Gebruikers kunnen net zoveel beelden vastleggen als uw geheugenkaarten en de gebruiksduur van de accu toelaten.

Nog meer creatieve opties: NIKKOR-objectieven en Nikon Speedlight-flitsers
Wanneer u opnamen maakt met de D7200, hebt u de beschikking over het volledige assortiment DX-formaat objectieven van Nikon en een groot aantal FX-objectieven. NIKKOR-objectieven staan bij professionele fotografen op elk terrein bekend om hun buitengewoon hoog oplossend vermogen. Het compacte ontwerp van DX-formaat objectieven is een echt voordeel wanneer u licht bepakt wilt reizen of tele-opnamen wilt maken. Wanneer u opnamen maakt in de 1,3x-uitsnedestand, kunt u zelfs het bereik van een objectief verdubbelen. Bij een opname in 1,3x-uitsnede met de AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G kunt u het bereik bijvoorbeeld vergroten tot ong. 600 mm (FX equivalent). Voor creatieve flitsfotografie is de D7200 compatibel met een reeks Speedlight-flitsers van het toonaangevende Nikon Creatief Verlichtingssysteem. Dankzij de commanderfunctie van de ingebouwde flitser van de camera kunt u maximaal twee groepen Nikon Speedlight-flitsers draadloos instellen en synchroniseren. Met een compacte flitser zoals de SB-700 produceert u meer uitgebalanceerde beelden onder lastige lichtomstandigheden. Voor films of close-upfoto's kunt u de SB-500 met zijn ingebouwde LED-lamp met hoge intensiteit gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid
De D7200 is leverbaar vanaf 19 maart 2015. De verkoopadviesprijs van de body ligt op € 1199, -. De adviesprijs van de kit met de AF-S 18-105 mm 1:3,5-5,6 G ED VR ligt op €1429,-."
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 5996


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Hans Braakhuis » ma mar 02 2015 8:31 am

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
Hans Braakhuis

Forumlid
Berichten: 5996


Locatie: Gelderland
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor JanR » ma mar 02 2015 10:31 am

Minimale upgrade dus.
Expeed 4
Grotere buffer.
Filmen lijkt beter, maar dat gebruik ik niet, dus lees ik dat ook niet echt
En het AF systeem weer verbeterd.
En wat andere gadgets qua wireless transfer.

Maar ook dit is niet de D300 opvolger waar menigeen nog op zit te wachten
Ben benieuwd naar het vergelijk met de Canon 7D II
JanR

Forumlid
Berichten: 1115


Locatie: Hoogeveen
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Roy Kersbergen » ma mar 02 2015 10:50 am

Zal er ooit een D300(s) opvolger komen dan? Ik vrees van niet.

Vind het ook een minimale upgrade t.o.v. de D7100 en ben blij dat ik afgelopen jaar de keuze heb gemaakt voor de D7100 en niet heb gewacht op de D7200.
Gebruikersavatar
Roy Kersbergen

Forumlid
Berichten: 1680


Locatie: Doesburg
Ervaringsniveau: **
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Faiz » ma mar 02 2015 11:26 am

Nieuw stickertje en ingebouwde wifi t.o.v. de D7100. Dus eigenlijk een D7100 mkII.
Gebruikersavatar
Faiz

Forumlid
Berichten: 932


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Gloster » ma mar 02 2015 11:48 am

Daarnaast is de maximale ISO van 6400 naar 25.600 gegaan.
In hoeverre dat nog te gebruiken is, is natuurlijk maar de vraag.
Gloster

Clublid
Berichten: 13


Locatie: Oss
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor SteadyDX » ma mar 02 2015 11:53 am

edit.
Laatst gewijzigd door SteadyDX op zo mar 08 2015 11:10 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
SteadyDX

Forumlid
Berichten: 7Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Gloster » ma mar 02 2015 11:58 am

Volgens Nikon past gewoon de MB-D15 op de D7200!
Gloster

Clublid
Berichten: 13


Locatie: Oss
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Huib » ma mar 02 2015 2:39 pm

Ga de D7200 op zeker aanschaffen vanwege de 1080/50p/60p. De rest boeit me niet zo want de D300,D7000 en D800 zijn ruim voldoende voor het overige.
Huib

Clublid
Berichten: 178


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Jacob_O » ma mar 02 2015 2:43 pm

Ik verkoop ALLES en ga voor de P900 met 83x zoom: 24-2000mm! :mryellow:
Jacob_O

Forumlid
Berichten: 1662


Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor RaphD90 » ma mar 02 2015 3:07 pm

Huib schreef:Ga de D7200 op zeker aanschaffen vanwege de 1080/50p/60p. De rest boeit me niet zo want de D300,D7000 en D800 zijn ruim voldoende voor het overige.


Let wel op dat je dit alleen kunt gebruiken in combinatie met de 1.3 crop modus. Dit heeft dus behoorlijk invloed op je beeldhoek. Zonder crop is het maximaal 30FPS helaas :thumbdown:
Laatst gewijzigd door RaphD90 op ma mar 02 2015 3:08 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
D800, D90 & 1 V1
RaphD90

Forumlid
Berichten: 11


Locatie: Uitgeest
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Senorjeff » ma mar 02 2015 3:07 pm

Neh ik blijf nog lekker bij mijn D7100 :)
Het leven is een groot fotoalbum

Nikon D7100 | Sigma 10-20 F4-5.6 | Sigma 17-50 F2.8 | Nikkor 55-200 F4-5.6
Senorjeff

Clublid
Berichten: 43


Locatie: Rijswijk
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Huib » ma mar 02 2015 3:15 pm

@RaphD90: Had dit in mijn enthousiasme niet gelezen. Dat is een minpunt en het waarom kan ik niet zo goed plaatsen.
Laatst gewijzigd door Cyrus op di mar 03 2015 7:14 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onnodige quote verwijderd
Huib

Clublid
Berichten: 178


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor RaphD90 » ma mar 02 2015 3:17 pm

Omdat er maar een klein gedeelte van de sensor gebruikt wordt geeft dit minder informatie aan de beeldprocessor door om te verwerken. Zodoende kan hij dus meer fps verwerken ten opzichte van de volledige sensor.
Laatst gewijzigd door Cyrus op di mar 03 2015 7:14 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onnodige quote verwijderd
D800, D90 & 1 V1
RaphD90

Forumlid
Berichten: 11


Locatie: Uitgeest
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: nieuw: Nikon D7200

Berichtdoor Patrick » ma mar 02 2015 3:31 pm

Die grotere buffer is toch wel een dingetje hoor. Maakt hem voor verschillende groepen gebruikers een stuk interessanter dan zijn voorganger.
Patrick Flickr Nikon D700 en diverse Fujifilm camera's met veel te veel glas
Gebruikersavatar
Patrick

Technisch Beheerder
Berichten: 25031


Locatie: Velserbroek
Ervaringsniveau: *****
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “D70(s), D80, D90, D7x00”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten