D500 eigen menu

Discussies over fotografie met de D100, D200, D300, D300s, D500, D700, D800, D800E, D810 en D850

Onderwerp:

D500 eigen menu

Berichtdoor bertsche » zo aug 06 2017 2:11 pm

Met mijn vorige Nikon, D200, had je persoonlijke instellingenmenu en foto-opnamemenu. Op het display zag je dan bijv. Shoot A, Custom B.
De D500 geeft wel shoot aan, maar niet custom. Hoe kun je zien in welk custommenu je zit. Ik heb dit opgelost door bij A de Iso-waarde zichtbaar te laten zijn.
Wat is de fucntie van eigen-menu?
bertsche

Forumlid
Berichten: 24


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor pfitskie » zo aug 06 2017 3:42 pm

Wordt dat geheim niet in de handleiding prijsgegeven?





:wave:
gr
Peter
pfitskie

Forumlid
Berichten: 346


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor bertsche » zo aug 06 2017 5:31 pm

Ik heb de handleiding en het boek Fotograferen met een Nikon D500-Dré de Man, erop nageslagen en uitgeplozen, maar in beide wordt het alleen vermeld! Maar hoe en wat is niet te vinden.
bertsche

Forumlid
Berichten: 24


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor rbfoto.nl » zo aug 06 2017 9:11 pm

Wat je vaak gebruikt, kun je in je eigen menu zetten.
Ik heb formatteren bovenaan gezet en batterij eronder.
Wat nu handig is, is dat je bijvoorbeeld een van de functieknoppen in kunt stellen als "bovenste optie mijn menu".
Als je die dan indrukt, dan kies je die optie gelijk. Scheelt weer in het menu duiken.
Groeten Ronald
Specialisatie: sportfotografie
Gebruikersavatar
rbfoto.nl

Forumlid
Berichten: 5387


Locatie: Harderwijk
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor henkk » zo aug 06 2017 9:33 pm

Ik heb daar auto-iso aan/uit staan. Erg handig!
dan maar geen D900 FX meer afwachten
Gebruikersavatar
henkk

Moderator
Berichten: 3795


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor Pdrke » ma aug 07 2017 11:22 am

henkk schreef:Ik heb daar auto-iso aan/uit staan. Erg handig!

Dit had ik ook, tot wanneer ik gevonden heb dat de iso knop induwen + voorste instel schijf verdraaien ook auto iso in stelt.
Pdrke

Forumlid
Berichten: 10


Locatie: Lovendegem-Belgie
Contacteer:

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor rbfoto.nl » ma aug 07 2017 12:48 pm

Klopt, dat is nog makkelijker :P
Groeten Ronald
Specialisatie: sportfotografie
Gebruikersavatar
rbfoto.nl

Forumlid
Berichten: 5387


Locatie: Harderwijk
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor henkk » di aug 08 2017 9:01 pm

Pdrke schreef:tot wanneer ik gevonden heb dat de iso knop induwen + voorste instel schijf verdraaien ook auto iso in stelt.

Geprobeerd met dank voor de tip maar het werkt niet op m'n D700.
dan maar geen D900 FX meer afwachten
Gebruikersavatar
henkk

Moderator
Berichten: 3795


Locatie: Zuidwest Veluwe 37+ NAP
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: D500 eigen menu

Berichtdoor rbfoto.nl » di aug 08 2017 11:25 pm

Daar heb je een goed punt. Op die camera werkt 't nog niet.
Groeten Ronald
Specialisatie: sportfotografie
Gebruikersavatar
rbfoto.nl

Forumlid
Berichten: 5387


Locatie: Harderwijk
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:


Terug naar “D100, D200, D300(s), D500, D700, D8x0(E)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten