Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Discussies over standaardzoom objectieven zoals de 18-70 mm, 28-80 mm of 24-120 mm

Onderwerp:

Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Berichtdoor LJ-Jochem » vr jun 30 2017 11:40 am

Even een copy/paste verhaal van de Tamron Facebook betreft de nieuwe 24-70 f2.8 G2

Begin quote:
Tamron introduceert de nieuwe lichtsterke SP 24-70mm F/2.8 G2 zoom met superieure prestaties

TAMRON NEDERLAND·VRIJDAG 30 JUNI 2017
Transcontinenta B.V., importeur Tamron Nederland, introduceert een nieuw professioneel lichtsterk zoomobjectief voor Full-Frame DSLR camera's: de Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A032). Deze lichtsterke reportagezoom zet een nieuwe standaard op het gebied van beeldkwaliteit en mogelijkheden. De nieuwe Dual MPU (Micro Processing Units) bieden een razendsnel autofocus met verder verbeterde nauwkeurigheid en de sterkste beeldstabilisatie van ieder objectief in deze klasse*2 (CIPA level 5 stops*1). Het gebruik van speciale grassoorten maakt een hogere optische transmissie mogelijk voor de afzonderlijke lenselementen. Dit zorgt voor een superieure kleurreproductie en een hogere beeldscherpte. De toevoeging van Tamron’s exclusieve, en op nanotechnologie gebaseerde eBAND Coating vermindert hinderlijke ghosting en flare die vaak optreedt bij het fotograferen in tegenlicht. De eBAND Coating, zorgt voor een algehele verbetering van de optische prestaties van dit objectief.

De nieuwe Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 is daarnaast voorzien van een vocht- en vuilafstotende Fluorine Coating en heeft diverse afdichtingen tegen vocht- en vuil in de behuizing plus een nieuw type vastklikkende zonnekap. Professionele fotografen kunenen deze lichtsterke zoom inzetten voor een groot scala aan opdrachten, variërend van landschappen, portret, nieuws, architectuur, reizen en nog tal van andere toepassingen.

Geavanceerd ontwerp levert superieure prestaties en een uitzonderlijke beeldkwaliteit
Het gebruik van gespecialiseerde glassoorten van hoge kwaliteit zorgt voor een nauwkeurige kleurweergave en een superieure beeldscherpte, perfect voor de huidige professionele camera's met een hoge pixeldichtheid. De optische constructie (17 elementen in 12 groepen) maakt gebruik van 2 XR (Extra Refractive Index) elementen, 3 LD (Low Dispersion) elementen, 3 GM (Glazen asferisch) en een hybride asferische lenselement. Samen minimaliseren ze axiale chromatische afwijkingen, transversale chromatische afwijkingen, sferische afwijkingen en vervorming en laten een compact ontwerp toe dat superieure beeldkwaliteit behoudt.

Tamron’s geavanceerde eBAND Coating voor eliminatie van ghosting en flare
De frontlens van de nieuwe Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 is voorzien van Tamron's eBand (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) Coating, een nano-gestructureerde laag aangebracht op het lenselement oppervlak. In vergelijk met reguliere anti-reflectie coating, biedt de Tamron eBand Coating een hogere lichttransmissie en een significante verbetering van de anti-reflectie-eigenschappen, met name tegen gehoekt invallende lichtstralen. In combinatie met BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coatings worden flare en ghosting gereduceerd tot onmerkbare niveaus.

Nieuw Dual MPU (Micro-Processing Unit) controlesysteem*3 geeft een sneller en nauwkeuriger autofocus en een verbeterde VC beeldstabilisatie
Dit innovatieve controlesysteem gebruikt een Dual MPU ontwerp met een krachtige verwerkingscomputer. Deze gebruikte MPUs hebben sterke ingebouwde DSP (Digital Signal Processor) blokken die een tot wel 1.5x sneller en meer accuraat autofocus levert én een nog nauwkeurigere Vibratie Compensatie. De combinatie van deze twee functies zorgen voor uitzonderlijke prestaties bij het fotograferen in de avond/nacht.

Standalone MPU geeft de sterkste vibratiecompensatie in zijn klasse*2 (CIPA norm tot 5 stops*1).
De nieuwe Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 is uitgerust met Tamron’s eigen VC (Vibration Compensation) beeldstabilisatiesysteem. Door toevoeging van een extra MPU specifiek voor het verwerken van het VC signaal en toepassing van een nieuw algoritme wordt de sterkste beeldstabilisatie*2 in zijn klasse gerealiseerd. Zelfs in slecht licht of met langzame sluitertijden kunnen fotografen nog lang uit de hand blijven fotograferen.

Afbeelding

Fluorine Coating en vochtwerende constructie
Het voorste oppervlak van het lenselement is voorzien van een beschermende Fluorine coating die water- en olie-afstotend is. Het lensoppervlak is hierdoor gemakkelijker schoon te vegen en minder gevoelig voor de schadelijke effecten van vuil, stof, vocht en vingerafdrukken. Voor een verdere bescherming bij het gebruik bij buitenopnamen heeft het objectief lekvrije afdichtingen over de gehele behuizing.

Geheel nieuw en praktisch bevestigingsmechanisme voor de zonnekap
De zonnekap is voorzien van een geheel nieuw klemsysteem dat voorkomt dat de zonnekap losschiet bij contact tijdens intensief gebruik van het objectief.

Compatible met de TAMRON TAP-in ConsoleTM, een optioneel toebehoor
De optionele TAP-in Console wordt via USB verbonden met de computer, en stelt je in staat om eenvoudig zelf de firmware van de Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 te updaten. Ook is het mogelijk de standaard werking van het AF en VC aan te passen, inclusief een fijn afstelling van het AF- systeem.

Elektromagnetisch diafragmasysteem speciaal voor objectieven met Nikon vatting
Een elektromagnetisch diafragma, dat al standaard is in objectieven met een Canon vatting, wordt nu ook toegepast in de objectieven met een Nikon vatting *2. Een meer exacte aansturing van het diafragma en de diafragmacontrole is mogelijk omdat de diafragmabladen nu worden aangedreven en bestuurd door een motor via elektronische pulssignalen.
*2 Alleen compatible met camera’s voorzien van een elektromagnetisch diafragmasysteem (D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D810A, D3x, D3s, D4, D4s, Df, D500, D5). (September 1; Tamron)

Gebaseerd op de zeer hoge kwaliteitsstandaard met grootst mogelijke aandacht voor details
Voor de SP-serie objectieven in het bijzonder, heeft Tamron rigoureuze ontwerp en kwaliteitsnormen vastgesteld. Deze eisen gelden niet alleen voor het optische ontwerp, mechanisch ontwerp en het uiterlijk, maar ook voor uiteenlopende zaken als robuustheid en verbeteringen in verschillende afzonderlijke functies van het product. Tamron bestudeert grondig alle ontwerp- en fabricageprocessen om zo producten aan te kunnen bieden met een steeds hogere nauwkeurigheid en kwaliteitsniveau. Voor de SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 heeft Tamron een geheel nieuw MTF (Modulation Transfer Function) testapparaat ontwikkeld, exclusief ontworpen voor dit specifieke objectiefmodel. Dit heeft bijgedragen tot het bereiken van een consistente superieure optische prestatie. Het resultaat is een professioneel objectief dat voldoet aan de strenge eisen van de moderne hogere resolutie camera's. Tamron blijft continue werken aan de verdere verbetering van de optische prestaties van de Tamron SP serie. Dit door van kwaliteit van de afzonderlijke lenselementen te verbeteren in combinatie met de algehele mechanische kwaliteit van de objectiefopbouw. Deze combinatie leidt tot een algehele verbetering van de optische prestatie.

Afbeelding

Verlengde Tamron garantie tot 5 jaar.
Dit nieuwe SP vaste brandpunt objectief valt uiteraard ook onder de 5 jaar verlengde garantie van Tamron. Om aanspraak te maken op deze 5 jaar garantie dienen bezitters binnen 2 maanden na aankoop het objectief te registreren. Meer informatie over de Tamron 5 jaar garantie en registratie is te vinden op: http://www.5jaar-tamron.nl

Beschikbaarheid en prijzen
De verwachte leverdatum is augustus en de verkoopprijs inclusief B.T.W. van de Tamron SP 24-70MM F/2.8 DI VC USD G2 bedraagt € 1.399,00. De Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 komt uitsluitend beschikbaar met Canon en Nikon vatting.

Hoge resolutie voorbeeldfoto’s
Hoge resolutie voorbeeldfoto’s van Noorwegen en Praag, gemaakt door internationale vakfotografen, zijn te vinden in de Transcontinenta Flickr account

Einde quote.


Volgens mij weer een mooi objectief voor een scherpe prijs. Benieuwd naar de consumenten tests en ervaringen.
Groet, Jochem

| Nikon D750 | Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC AE | Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD | Tamron SP 90mm f/2.8 Di VC USD | Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 |Yongnou Speedlight YN568EX |
|Flickr | 500px
|
Gebruikersavatar
LJ-Jochem

Clublid
Berichten: 738


Locatie: Beesd
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Berichtdoor Janvis » vr jun 30 2017 11:54 am

Veel belovende spec's, en zelfs een VR tot 5 stops... En de prijs is, vooral afgezet tegen de beloofde prestaties, erg netjes te noemen. Ik ben benieuwd hoe die zich gaat houden t.o.v. de toch wat duurdere Sigma ART.
M.v.g. Jan Willem Visser

Flickr
Facebook

Ideeën voor uitjes? Laat het me weten, tips zijn meer dan welkom :-)
Gebruikersavatar
Janvis

Regiocoördinator
Berichten: 1439


Locatie: Bovensmilde
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Berichtdoor stefan75 » ma jul 03 2017 11:43 am

LJ-Jochem schreef:.....Het gebruik van speciale grassoorten maakt een hogere optische transmissie mogelijk voor de afzonderlijke lenselementen. Dit zorgt voor een superieure kleurreproductie en een hogere beeldscherpte. .....

Vraag me dan toch af hoe de toevoeging van gras voor hogere beeldscherpte kan zorgen... :shock: :lol: :lol:
Nikon D700 met MB-D10 battery grip * Nikkor AF-S 70-200 f2.8 VRII * Nikkor AF-S 24-120 f4 * Nikkor AF-D 50mm f1.8 * SB900
Gebruikersavatar
stefan75

Clublid
Berichten: 58


Locatie: Helmond
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Berichtdoor LJ-Jochem » ma jul 03 2017 3:59 pm

haha... Ja bij Transcontinenta houden ze waarschijnlijk van gras ;) Het zal wel glassoorten moeten zijn :)
Groet, Jochem

| Nikon D750 | Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC AE | Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD | Tamron SP 90mm f/2.8 Di VC USD | Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 |Yongnou Speedlight YN568EX |
|Flickr | 500px
|
Gebruikersavatar
LJ-Jochem

Clublid
Berichten: 738


Locatie: Beesd
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Berichtdoor Ad B » di jul 04 2017 7:11 am

Hoi,
Janvis schreef:Veel belovende spec's, en zelfs een VR tot 5 stops... En de prijs is, vooral afgezet tegen de beloofde prestaties, erg netjes te noemen. Ik ben benieuwd hoe die zich gaat houden t.o.v. de toch wat duurdere Sigma ART.

Ik vind vooral een vergelijk met de oude belangrijk...
Scherpte zal, zoals bij de oude, wel perfect zijn. Is zijn AF sneller? VC beter?
Is de G2 een echte verbetering, is de G2 de €400,- meerprijs waard? :think:
---
Gebruikersavatar
Ad B

Clublid
Berichten: 482


Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Berichtdoor Janvis » di jul 04 2017 10:14 am

Ad B schreef:Is de G2 een echte verbetering, is de G2 de €400,- meerprijs waard? :think:


Tsja, dat is natuurlijk pas na verloop van tijd te zeggen, als er voldoende vergelijkingsmateriaal is. IK ben daar ook altijd erg kritisch over en zal dus ook absoluut niet de eerste zijn die hem koopt.
M.v.g. Jan Willem Visser

Flickr
Facebook

Ideeën voor uitjes? Laat het me weten, tips zijn meer dan welkom :-)
Gebruikersavatar
Janvis

Regiocoördinator
Berichten: 1439


Locatie: Bovensmilde
Ervaringsniveau: *
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Standaardzoom”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten