Sera da Estrela Portugal

Plaats hier tips over mooie locaties om te fotograferen.

Onderwerp:

Sera da Estrela Portugal

Berichtdoor RVK » wo jul 10 2024 12:44 pm

Voor veel mensen bestaat Portugal uit de Algarve en de kust bij Lisabon. Nu is daar natuurlijk niets op tegen maar fotografisch bekeken niet echt de meest interessante plekken. Wil je wel interessante plekken fotograferen dan is oosten en noorden van Portugal aan te bevelen. Tientallen kastelen, vestingen en ommuurde stadjes zijn beschikbaar inclusief mooie landschappen.
Een daarvan is het natuurpark Sera da Estrela iets in het noorden gelegen richting Spaanse grens.
Hier zijn de hoogste bergen van Portugal, in de winter zij er ski hellingen en liften, maar ook oude stadjes en zelfs watervallen, wat je niet verwacht in het droge binnenland van Portugal.

Afbeelding

Het park wordt doorsneden door steile bergweggetjes met na iedere bocht weer een mooi uitzicht.
Verder zijn er een aantal oude dorpen met traditionele bebouwing die de moeite waard zijn, bv Piodao een dorp opgebouwd uit een soort bruine leisteen, wel toeristisch maar zeker de moeite waard. Opvallend ondanks de vele toeristen, hoofdzakelijk Portugezen, betaal je voor een biertje EUR 1,4 en koffie EUR 0,80, noord en oost Portugal zijn veel goedkoper dan bv de Algarve.

Afbeelding

Piodao

Andere aan te bevelen dorpen zijn o.a. Sortelha en Sabugal, beide ommuurd en met kasteel.

Afbeelding

Sabugal

Afbeelding

Sortelha, de oude stad ligt iets vanaf het dorp, ga naar 40.32941 -7.21460 waar je kunt parkeren bij de stadspoort.

En dan natuurlijk de watervallen, in het droge binnenland van Portugal verwacht je ze niet, er is elk jaar een water tekort, maar ze zijn er wel echter soms moeilijk vinden

Afbeelding

Cascata Poco Do Inferno, te bereiken via een 6 km smalle , meestal enkelbaan weg, waar je moet hopen op weinig tegenliggers. (parkeren bij 40.372777 -7.516663 )

Afbeelding

Poco da Broca da Barriosa, een aantal watervallen na elkaar, en daar bij een uitstekend restaurant aan het water. (parkeren bij 40.293499 -7.753496 )


Afbeelding

Cascata da Cabreira , parkeren (bij 40.7533 -8.3904, naast het reservoir, weg oversteken en pad volgen, ca. 500 m wandelen )

Noord en oost Portugal is fantastisch voor fotograferen, zowel landschap als stadjes en historische plekken. Wij verblijven meestal in Pousada's, historische, zeer mooi gelegen, gebouwen met daarin een hotel. Veel van deze gebouwen op zich zelf zijn al de moeite waar om te fotograferen zoals bv. Marvao een Pousada gelegen in een ommuurd stadje boven op een berg.

Voor de reis gebruikte ik de reisgids “wild guide portugal” , dit schijnt speciaal uitgegeven te zijn voor wild zwemmers en bevat daarom veel informatie over stranden, meren etc. maar ook zeer gedetailleerde informatie over restaurants, culturele plaatsen en bezienswaardigheden.

Noord en oost Portugal aanbevolen.

RVK
Luiheid is feitelijk alvast uitrusten voor eventuele toekomstige inspanning

https://robvankralingen.fotoport.nl/
RVK

Clublid
Berichten: 962


Locatie: Nieuwerkerk ad IJssel
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Terug naar “Fotolocatie tips”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast