Informatie: Nikon Club Nederland Fotolocaties

Alleen de redactie kan locaties plaatsen. Reageren in topics kan wel.
Stuur locaties in per email naar fotolocaties@nikon-club-nederland.nl

Onderwerp:

Informatie: Nikon Club Nederland Fotolocaties

Berichtdoor MarileenK » ma jan 31 2011 5:34 pm

Het is een mooie dag, je hebt vrije tijd, je hebt zin om te fotograferen maar je hebt geen idee waar je heen wilt. Wéér dat zelfde stukje bos? Nee, het is eens tijd voor wat anders.

Als fotograaf is het soms lastig om ideeën op te doen voor nieuwe fotolocaties, fotogenieke plekken waar je nog niet bent geweest. Nikon Club Nederland Fotolocaties is een nieuwe rubriek voor en door de leden van NCN. Het is een verzameling van fotolocaties door heel Nederland per provincie met verschillende thema’s. Ook fotolocaties vlak over de grens in België of Duitsland worden in de database opgenomen. Per locatie zullen er een adres of GPS coördinaten, informatie over de bereikbaarheid, een inhoudelijke beschrijving, wat links en een aantal tips verzameld worden met daarbij natuurlijk ook wat foto’s. Het is mogelijk om als (forum)lid jouw eigen locaties in te sturen!

Misschien vraag je je af wat voor soort locaties dit mogen zijn. Je kunt denken aan een natuurgebied, een (verlaten) gebouw, een mooie straat of weg, een leuk dorp, een monument, een industrieterrein, een vlindertuin, een brug, een park etc. De beschrijving van de locaties dient te voldoen aan een bepaald format waarvoor een sjabloon is aangemaakt. Je vindt dit hier op de website.

De thema’s die op dit moment opgenomen worden in de verzameling zijn de volgende:

  - Architectuur
  - Dierentuin/Park
  - Industrieel
  - Museum
  - Natuur
  - Overig
  - Steden
  - Urban exploration

Wanneer je zelf een locatie instuurt zal deze door de fotolocaties redactie bekeken worden en geplaatst worden op het forum waarbij jouw naam genoemd zal worden. Voordat je dit doet is het natuurlijk wel handig om te kijken of deze locatie al bestaat in de verzameling. Als dit het geval is kun je bijvoorbeeld de bestaande locatie aanvullen met tips of een mooie foto.

Per locatie kun je reageren in het desbetreffende topic. Misschien wel om te vertellen dat je de locatie bezocht hebt of van plan bent dit te gaan doen. Voor algemene vragen en opmerkingen is er een apart topic: hier. Alle verzamelde locaties vind je tevens hier op een kaart: Fotolocaties

In elk magazine zal een fotolocatie uitgelicht worden. Ook zal er in de toekomst een clubactiviteit georganiseerd worden naar een locatie gekozen door de forumleden.

Kortom, Nikon Club Nederland Fotolocaties is een mooie mogelijkheid om jouw favoriete locaties te delen met de NCN community en tegelijkertijd zelf nieuwe ideeën op te doen!

FAQ

Wat is het doel van NCN fotolocaties?
Het doel is om nieuwe ideeën op te doen voor fotolocaties, echter niet om je van gehele planningen en routes te voorzien. Het vergt ook wat van jezelf om er een leuke fototrip van te maken!

Hoe kan ik in contact komen met de redactie?
Mail naar: fotolocaties@nikon-club-nederland.nl

Waarom staat alles in één lange lijst? Dit is niet overzichtelijk!
Dat klopt. De locaties zullen zodra dit er meer worden opgesplitst worden per provincie. Nu is één lijst nog overzichtelijk genoeg.

Hoe gebruik ik GPS coördinaten?
Deze kun je invullen bij google maps en dat levert je een groene pijl op of op bijvoorbeeld http://gpscoordinaten.nl/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;.

Wat gebeurt er met mijn foto’s als ik ze mee stuur?
Deze zullen worden geüpload naar een locatie en gekoppeld worden aan het forumbericht. Je naam met eventuele website zal geplaatst worden. De foto's blijven volledig jouw eigendom en zullen alleen in het forumtopic geplaatst worden. Indien we ze willen gebruiken voor het magazine, zal er om toestemming gevraagd worden.

Hoe breed/hoog mogen de foto's zijn?
Maximaal 1920x1280 pixels.

Hoe wordt het thema bepaald?
Het thema kun je zelf bepalen op het moment dat je de locatie instuurt.

Wat is het verschil tussen Dierentuin/Park en Natuur in de zin van bijvoorbeeld een Nationaal Park?
Bij het thema Dierentuin/Park moet je echt denken aan een locatie als een dierentuin, waar dieren niet vrij rond lopen, een vlindertuin of een vogelpark. In een Nationaal Park gaat de natuur vrijer zijn gang (https://www.nationaalpark.nl/documents/home.xml?lang=nl).

Wat te doen als ik een aanvulling heb op een locatie?
Indien je een aanvulling wilt doen op een locatie met bijvoorbeeld toevoeging voor de beschrijving of een tip kun je het topic aanvullen.
Je kunt in het topic zelf reageren als je bijvoorbeeld van plan bent naar de locatie te gaan, als je er geweest bent of als je er vandaan komt.
MarileenK

Clublid
Berichten: 883


Locatie: Houten
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee
Contacteer:

Terug naar “NCN Fotolocaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten