[Noord-Holland][Steden] Weesp

Alleen de redactie kan locaties plaatsen. Reageren in topics kan wel.
Stuur locaties in per email naar fotolocaties@nikon-club-nederland.nl

Onderwerp:

[Noord-Holland][Steden] Weesp

Berichtdoor FloraBean » wo okt 20 2021 2:59 pm

Weesp
Door: Voorhammr

Adres of GPS coördinaten
Het Grote Plein 1, Weesp – Hier sta je in het centrum van Weesp

Hoe kom je er?
Met de trein, auto, wandelend, fietsend of met de boot. Weesp is op allerlei manieren bereikbaar. Omdat Weesp zo lekker centraal ligt tussen Amsterdam, Almere en Hilversum kun je op diverse manieren ook naar Weesp toe reizen.

Wat is er te doen?
Gelegen tussen groen en water biedt dit historische vestingstadje rust en ruimte. De ligging langs de Vecht is een groot pluspunt voor de ontwikkeling van Weesp, het maakt Weesp nog gewilder voor de nu ca. 20.000 inwoners maar ook voor bezoekers. Want je bent ook zo in het levendige Amsterdam. Door de toenemende populariteit van Weesp wordt er momenteel volop gebouwd voor mensen die op 1 plek willen wonen, werken en recreëren. De komende jaren zal Weesp een derde groter worden door het bouwen van 2.700 woningen, het project Weespersluis. Vanaf 2022 zal Weesp toetreden tot de gemeente Amsterdam. In Weesp zelf is er van alles te zien, van de historische binnenstad tot en met de graan molen net buiten de binnenstad. In Weesp kun je ook de schansen op of je kunt de twee forten van Weesp bezoeken. Fort Ossenmarkt is vanuit het centrum goed te bereiken. Fort Uitermeer kan het beste met de auto, fiets of via het water bereikt worden.

Specifieke Tips
Bezoek vooral het Bastion de Achtkant, vanaf de bastion heb je ontzettend mooi zicht over de Vecht naar Weesp en de molens. Daarnaast is het bezoeken van de oude Laurentiuskerk het zeker waard, de toren is in 2017 afgebrand, maar de kerk is volledig in ere hersteld en bevat tegenwoordig een bierbrouwerij, een jeneverstokerij, een Yoga studio en een mooie suite om te verblijven.

Interessante links
http://www.welkominweesp.nl/

Foto's
1:
Afbeelding

2:
Afbeelding

3:
Afbeelding

4:
Afbeelding

5:
Afbeelding

6:
Afbeelding

7:
Afbeelding

8:
Afbeelding
Gebruikersavatar
FloraBean

Webredactie
Berichten: 42


Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Nee

Terug naar “NCN Fotolocaties”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast