Nikon kondigt youtube serie aan over fotografen met de Z8

Discussies over ons favoriete merk

Onderwerp:

Nikon kondigt youtube serie aan over fotografen met de Z8

Berichtdoor Tony D » di mei 16 2023 7:55 am

Persbericht van Nikon Nederland:

  Amstelveen, 15 mei 2023: Nikon heeft op woensdag 10 mei, tijdens Photo London 2023, “The Movement” gelanceerd – een online serie waarin negen filmmakers en fotografen uit heel Europa samenkomen om hun visie en passie te delen. Dit doen zij op artistieke wijze met de nieuwe Z 8.

  De beeldmakers hebben verschillende achtergronden maar delen dezelfde passie voor het maken van inspirerende beelden. Zij kregen als opdracht mee om de Z 8 (die op 10 mei is gelanceerd) te testen en deze te gebruiken om hun creativiteit tot leven te brengen. Tijdens een busreis langs de westkust van Spanje kregen zij de kans om van elkaar te leren en tegelijkertijd een serie beelden te maken en verhalen te creëren die zij met de wereld willen delen.

  Tot de beeldmakers van Nikon behoren onder meer trouw- en kunstfotograaf Frøydis Geithus en filmmaker en regisseur Aurelie Gonin. Zij werden vergezeld door kunst- en modefotograaf Mous Lamrabat, documentairefotograaf Esther Horvath, content creator en fotograaf Wonguy, landschapsfotograaf Mikko Lagerstedt en regisseurs Keziah Quarcoo en Cara Brown. Nikon-ambassadeur en bekroond fotograaf en filmmaker Pep Bonet nam de rol van verhalenverteller op zich en creëerde niet alleen zijn eigen content, maar legde ook hun reis van achter de schermen vast.

  De eerste aflevering van de serie gaat over Frøydis Geithus, een fotograaf die bekendstaat om haar mysterieuze en alternatieve kijk op huwelijksfotografie, waarbij ze de natuur in haar werk personifieert. Frøydis legt in deze aflevering uit hoe ze de Z 8 gebruikt om het abstracte concept van liefde uit te beelden door middel van huwelijksfotografie, waarbij ze de natuurelementen gebruikt om haar ‘Nordic Noir’-stijl vorm te geven.

  In de tweede aflevering laat filmmaker Aurelie zien hoe zij het buitenleven op professionele wijze transformeert tot haar creatieve speeltuin, waarbij ze de Z 8 optimaal inzet in veeleisende situaties, zoals tijdens het rotsklimmen, en het cruciale moment weet vast te leggen. De afleveringen nemen de kijkers mee in het gedachteproces van beide fotografen en de technische en persoonlijke uitdagingen die hen hebben geleid tot waar ze nu zijn.

  De volgende afleveringen van “The Movement” worden in de komende weken uitgebracht. Uiteenlopende en interessante onderwerpen komen aan bod, van mode tot wetenschap, muziekvideografie en meer.

  De eerste twee afleveringen zijn inmiddels te bekijken op het YouTube-kanaal van Nikon Europe: https://www.youtube.com/@NikonEurope. De overige zes afleveringen worden vanaf volgende week wekelijks uitgebracht.

Ton
Nikon Z6ii, Z 24-120/4 S, 70-300 VR met FTZii, SB700; http://www.photony.nl en medewerker bladredactie
Gebruikersavatar
Tony D

Moderator
Berichten: 2503


Locatie: Vlaardingen
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Terug naar “Nikon”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten