Knop van een rhododendron

Onderwerp:

Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » za apr 05 2014 6:28 pm

Vamiddag heb ik deze genomen in onze achtertuin.

Afbeelding

Groet

Marja

Exif gegevens : Nikon 1 V2 / Diafragma : 5,6 / Sluitertijd : 1/1250 sec. / Iso : 160 / Brandspuntafstand :30 mm.
Laatst gewijzigd door Marja op ma apr 07 2014 12:32 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Cor Gortzak » zo apr 06 2014 9:31 am

Marja,

Leuke foto met wat weinig scherptediepte. Kun je voor wat extra licht niet een of meerdere Satellietschotels gebruiken.

Wist je overigens al dat je Exif gegeven niet meer zicht baar zijn.

Cor Gortzak
Cor

Nikon D80 / Nikkor 50mm 1.4 / Nikkor 18-70 / Nikkor 55-200 VR / SB 800 / Manfrotto 055XPROB met 498RC4 balhoofd
Gebruikersavatar
Cor Gortzak

Forumlid
Berichten: 821


Locatie: Dordrecht
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » zo apr 06 2014 2:56 pm

Cor Gortzak schreef:Marja,

Leuke foto met wat weinig scherptediepte. Kun je voor wat extra licht niet een of meerdere Satellietschotels gebruiken.

Wist je overigens al dat je Exif gegeven niet meer zicht baar zijn.

Cor Gortzak


Dank je,Cor.

Ik zou het kunnen proberen met wat satelliet schotels :wink:

Vreemd,dat mijn Exif gegevens er niet meer zijn,ik weet niet hoe dat komt.

Marja
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Cor Gortzak » ma apr 07 2014 9:57 am

Marja,

Zet je ze wel als eerste om naar het gewenste formaat in bijv. in VieuwNX ?

Daar zal het ongetwijfeld in zitten!

Cor
Cor

Nikon D80 / Nikkor 50mm 1.4 / Nikkor 18-70 / Nikkor 55-200 VR / SB 800 / Manfrotto 055XPROB met 498RC4 balhoofd
Gebruikersavatar
Cor Gortzak

Forumlid
Berichten: 821


Locatie: Dordrecht
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » ma apr 07 2014 12:39 pm

Cor Gortzak schreef:Marja,

Zet je ze wel als eerste om naar het gewenste formaat in bijv. in VieuwNX ?

Daar zal het ongetwijfeld in zitten!

Cor


Ik had ze in het juiste formaat bij Photo Shop CS5 gezet,dus daar kan het niet aan hebben gelegen.

Maar ik heb zojuist de Exif gegevens bij mijn foto gezet en zolang er geen gegevens bij de eerstvolgende keren staat,zet ik ze er gewoon bij.

Groet

Marja
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Cor Gortzak » di apr 08 2014 9:50 am

Marja,

Ik hoor van meer mensen dat ze geen exif-gegevens krijgen via fotoshop maar wel krijgen als ze ze omzetten naar het juiste formaat via ViuwNX
Het lijkt mij lastig om ze elke weer apart te moeten opgeven.
Probeer het eens met een of twee foto's via vieuwnx.

Groetjes Cor
Cor

Nikon D80 / Nikkor 50mm 1.4 / Nikkor 18-70 / Nikkor 55-200 VR / SB 800 / Manfrotto 055XPROB met 498RC4 balhoofd
Gebruikersavatar
Cor Gortzak

Forumlid
Berichten: 821


Locatie: Dordrecht
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » wo apr 09 2014 3:22 pm

Cor Gortzak schreef:Marja,

Ik hoor van meer mensen dat ze geen exif-gegevens krijgen via fotoshop maar wel krijgen als ze ze omzetten naar het juiste formaat via ViuwNX
Het lijkt mij lastig om ze elke weer apart te moeten opgeven.
Probeer het eens met een of twee foto's via vieuwnx.

Groetjes Cor


Cor,ik heb op jou advies ViewNX op de PC gezet en de afbeeldingsgrootte van een foto bij ViewNX veranderd.

Daarna heb ik de foto geplaatst op het forum en gekeken of de Exif gegevens te zien waren,maar ik heb ze niet gezien.
De afbeeldingsgrootte bij ViewNX veranderen om de Exif gegevens te laten zien,lukt dus niet.

Groet

Marja
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Jolanda » wo apr 09 2014 3:30 pm

Afbeelding


klik op de foto en exif staat erboven.
click voor mijn foto's op flickr.
Gebruikersavatar
Jolanda

Webshop Beheerder
Berichten: 5166


Locatie: Roosendaal NB
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Kroontje » wo apr 09 2014 6:12 pm

Zes reactie over EXIF gegevens :huh:

ik had liever de knop wat meer willen zien, dus los van de zij kant.
En dan onderkant ook wat scherper ;)
Kroontje



Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » wo apr 09 2014 6:25 pm

Jolanda schreef:[ Afbeelding ]


klik op de foto en exif staat erboven.


Ik heb het gezien,Jolanda.

Hoe het komt dat de gegevens er nu wel bij staan,ik weet het niet,maar ze staan er.

Groet

Marja
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » wo apr 09 2014 6:30 pm

Kroontje schreef:Zes reactie over EXIF gegevens :huh:

ik had liever de knop wat meer willen zien, dus los van de zij kant.
En dan onderkant ook wat scherper ;)


Het is een maar een probeersel,Kroontje,maar ik ga zeker nog heel wat keren de tuin in om te kijken of ik nog meer foto's kan maken

van bloemen,insecten,enz.

Je ziet ze t.z.t. wel eens verschijnen,als ze mooi genoeg zijn om te plaatsen.

Groet

Marja
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Jolanda » wo apr 09 2014 7:55 pm

Zo, nog maar een zevende reactie dan op de Exif.


Als je via Flickr wilt linken met exif, moet ervoor zorgen dat je het origineel linkt. Dus vanuit welk programma je ook de foto's naar Flickr uploadt, meteen de juiste afmeting meegeven. Dat wordt dan de originele upload. En die moet je hier linken. Alleen lukt het volgens mij alleen maar als je een betaalde flickr-account hebt.

Voor wat betreft de foto. Ik vind persoonlijk niets spannends of zelfs interessant aan de knop. Het is allemaal dezelfde kleur en vorm. Ik denk dat je iets langer had moeten wachten, zodra er een stukje kleur uit de knop komt, is het wat interessanter om te fotograferen. Probeer dan ook om het onderwerp los te laten komen van de foto en met meer scherptediepte te werken.

Macro is zo ontzettend leuk om te doen, ik kan er van meespreken.

Ik ben zo vrij een voorbeeld te plaatsen, wel van wat langer geleden.

Afbeelding

Hopelijk heb je wat aan mijn commentaar.


Jolanda
click voor mijn foto's op flickr.
Gebruikersavatar
Jolanda

Webshop Beheerder
Berichten: 5166


Locatie: Roosendaal NB
Foto's bewerken toestaan: Ja
Contacteer:

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » do apr 10 2014 9:06 am

Jolanda schreef:Zo, nog maar een zevende reactie dan op de Exif.


Als je via Flickr wilt linken met exif, moet ervoor zorgen dat je het origineel linkt. Dus vanuit welk programma je ook de foto's naar Flickr uploadt, meteen de juiste afmeting meegeven. Dat wordt dan de originele upload. En die moet je hier linken. Alleen lukt het volgens mij alleen maar als je een betaalde flickr-account hebt.

Voor wat betreft de foto. Ik vind persoonlijk niets spannends of zelfs interessant aan de knop. Het is allemaal dezelfde kleur en vorm. Ik denk dat je iets langer had moeten wachten, zodra er een stukje kleur uit de knop komt, is het wat interessanter om te fotograferen. Probeer dan ook om het onderwerp los te laten komen van de foto en met meer scherptediepte te werken.

Macro is zo ontzettend leuk om te doen, ik kan er van meespreken.

Ik ben zo vrij een voorbeeld te plaatsen, wel van wat langer geleden.

[ Afbeelding ]

Hopelijk heb je wat aan mijn commentaar.


Jolanda


Mooie foto,Jolanda en ik heb er zeker wat aan.

Eerlijk gezegd is hij inderdaad toch niet zo mooi,dan ik dacht,maar het is de eerste foto van dit seizoen,die ik heb gemaakt en ik had hem uit de hand gemaakt.

En aangezien ik macrofotografie ook erg leuk vind,ga ik er zeker nog meer maken en dan gebruik ik mijn statief.

Groet

Marja
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Cor Gortzak » za apr 12 2014 9:44 am

Marja,

Even een probeersel om te kijken of de foto wel de exif meegeeft.

Afbeelding2014-01-05 Lunch Vlissingen (2) by Cor Gortzak Dordrecht, on Flickr


Hij doet het bij mij wel goed na de foto omgezet te hebben met VieuwNX. Heb je mijn omschrijving nog om dit te doen?
Cor

Nikon D80 / Nikkor 50mm 1.4 / Nikkor 18-70 / Nikkor 55-200 VR / SB 800 / Manfrotto 055XPROB met 498RC4 balhoofd
Gebruikersavatar
Cor Gortzak

Forumlid
Berichten: 821


Locatie: Dordrecht
Ervaringsniveau: ****
Foto's bewerken toestaan: Ja

Onderwerp:

Re: Knop van een rhododendron

Berichtdoor Marja » zo apr 13 2014 8:36 am

Cor Gortzak schreef:Marja,

Even een probeersel om te kijken of de foto wel de exif meegeeft.

[ Afbeelding ]2014-01-05 Lunch Vlissingen (2) by Cor Gortzak Dordrecht, on Flickr


Hij doet het bij mij wel goed na de foto omgezet te hebben met VieuwNX. Heb je mijn omschrijving nog om dit te doen?


Ja,Cor,die heb ik nog liggen.

Groet

Marja
Marja

Forumlid
Berichten: 385


Locatie: DORDRECHT
Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Ja


Terug naar “Bloemen en planten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast