
Om vermogensLEDs aan te sturen wordt vrijwel altijd PWM http://nl.wikipedia.org/wiki/Pulsbreedtemodulatie" onclick="window.open(this.href);return false; gebruikt.
De intensiteit van een LED kun je eigenlijk niet regelen. Hij kan alleen maar aan of uit zijn. Door nu de duty cycle te veranderen zal de waargenomen intensiteit variabel zijn. Op die manier kun je LEDs dus dimmen. LEDs worden aangestuurd door een stroombron, niet door de spanning te variëren. De doorlaatspanning van een LED (diode) ligt vast en is afhankelijk v.d. gebruikte kleur.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Led" onclick="window.open(this.href);return false;

De autoelektronika zorgt voor een juiste aansturing van de LEDs. Mits het een auto is, die af-fabriek is uitgerust met LED verlichting. Vele mensen modificeren hun auto door bepaalde lampjes (zoals knipperlichten, kentekenplaatverlichting en/of interieurlampjes) zelf te vervangen voor LED exemplaren. Zeker bij auto's die een zogenaamde CAN-bus check doen op het correct functioneren van de verlichting moet men dan de boord elektronika voor de gek houden door zware belastingsweerstanden parallel aan de gebruikte LEDs te zetten, zodat de boordcomputer 'denkt' dat er nog steeds een gloeilamp in zit met bepaalde elektrische eigenschappen. Want de LED heeft een veel lager energieverbruik dan een vergelijkbare gloeilamp bij eenzelfde lichtopbrengst.