MO december 2019, Beoordelen foto's "Vijf"

Fotografie maandopdracht. Per september 2011 is deze foto opdracht overgegaan in de NCN Foto opdracht.

Stem hier op jouw favoriete foto bij het thema "Vijf".

Peiling loopt tot di jan 21 2020 9:03 pm

Richard
2
9%
jur001
3
13%
Gerrit
1
4%
HuibS84
1
4%
bcvthul
6
26%
ben42
2
9%
josti
1
4%
EdvandeZilver
1
4%
Ronald53
6
26%
Jacqueline Ermens
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 23

Onderwerp:

MO december 2019, Beoordelen foto's "Vijf"

Berichtdoor josti » do jan 02 2020 9:03 pm

Dag allemaal,

Hierboven de poll voor de foto's van de maandopdracht van december 2019 met als onderwerp "Vijf".
We hebben een tiental fraaie inzendingen en ik vermoed een moeilijke keus! Alle deelnemers bedankt voor het meedoen.
Breng je stem uit op de volgens jou beste foto. Welke spreekt je het meest aan en geeft naar jouw gevoel het best het thema "Vijf" weer? Discussie over de foto's is een mooie aanvulling van deze poll. Verwoord wat je van de foto's vindt en leer daarmee van elkaar. Je kunt je stem uitbrengen tot en met 21 januari 2020, ongeveer 21.30 uur.
De ingezonden foto's voor het thema "Vijf" vind je hier.
De winnende foto's van 2019 vind je in dit draadje.
De foto's die in 2017 en 2018 hebben gewonnen, vind je via deze links: 2017 en 2018.
En tenslotte vind je in dit draadje draadje de foto's die gekozen zijn als foto van het jaar van de maandopdrachten van afgelopen jaren (2015 en verder).

Groet, Jos
josti

Maandopdrachten
Berichten: 2256


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee

Onderwerp:

Re: MO december 2019, Beoordelen foto's "Vijf"

Berichtdoor josti » di jan 14 2020 7:43 pm

Ik heb deze maand weer wat tijd over en doe weer een 'wat vind ik van de foto's'-rondje. Geheel persoonlijk en niet gestoord door heel veel kennis van zaken :wink2:, gewoon een persoonlijke menig over de foto's.

Richard: als enige de link gelegd met de 5-december traditie. Ik vind het een sfeervolle foto. Wat ik jammer vind is het rijtje lampjes onderaan de foto. Ook wat veel ruis maar in zijn totaal een lekker beeld.
jur001: mooi avondfoto van een voor mij onbekende plek. Was wel even zoeken omdat de vijfde heel klein is. Ik houd wel van de sfeer in dit soort avondfoto's hoewel ik er zelf voor gekozen zou hebben iets meer avond te laten zien (iets donkerder). Door de lijnen wordt mijn oog lekker het beeld ingetrokken. In mijn top 3.
Gerrit: mooi rustig beeld en goed gevonden. De lijnen mooi uit de hoek laten komen en de schaduw voegt voor mij wat extra's toe. Jammer dat het concept al een keer is geplaatst.
HuibS84: ook bij deze foto is het goed kijken naar de vijfde kleine wagon. Ook weer goed gevonden. De rechterkant komt op mij wat onrustig over.
bcvthul: vijf keer vijf. Veel 'vijfer' kan het niet. Een superdunne focusrange waardoor alleen de eerste dobbelsteen scherp is en de andere steeds onscherper worden. Een mooi rijtje! Er had van mij iets meer helderheid in gemogen. Misschien was zwart-wit ook mooi geweest?
ben42: weer een bijzondere Keymission-opname met het nodige nawerk. De vijf is makkelijk gevonden. De foto wordt wat mij betreft 'gemaakt' door het effect van de bijzondere camera en de nabewerking. Fijn beeld!
josti: de mooiste van deze maand :lol: maar dat vind ik vooral zelf. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden..
EdvandeZilver: de foto heeft voor mij een beetje een geheimzinnige sfeer. Mooi getroffen. En ja, een pentaprisma heeft ook met vijf te maken. Wat mij vooral boeit is de lichtval in de foto. Mooi gedaan :thumbup:
Ronald53: wat mij betreft de beste van je inzendingen. Een prachtige compositie; de vijf 'bommetjes' in het ijs staan precies goed in beeld en het gras linksonder maakt het helemaal af. Zit in mijn top 3.
Jacqueline Ermens: ook een beeld wat mij aanspreekt, vooral door de sfeer. De bomen zijn voor mij op de juiste plek in beeld gezet. Ook in mijn top 3.

Alles overwegend ga ik voor de foto van Ronald53.

Voor diegene die ook nog willen stemmen of feedback willen geven; je hebt nog tot en met volgende week dinsdag 21 januari.
josti

Maandopdrachten
Berichten: 2256


Ervaringsniveau: ***
Foto's bewerken toestaan: Nee


Terug naar “Maandopdracht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast